STOP THE PRESS!

Trivia Crack

Trivia CrackTekijä ja julkaisija: Etermax
Arvio: 3,5/5

Tietovisailupelit ovat aina olleet minulle suuri intohimoja. Kun sain tiedon, että löyty suomenkielinen versio argentinalaispelifirma Etermaxin jo vuonna 2013 ilmestyneestä mobiilipelistä, hämmennyin. Miksi vanhaa peliä pitää ryhtyä arvioimaan? Tietovisailupelit eivät kuitenkaan koskaan lakkaa viihdyttämästä, vaikka pelin perusta olisikin julkaistu muutamia vuosia sitten. Uudet kysymykset ja ominaisuudet antavat niille uutta piristysruisketta. Mutta mennään asiaan – itse peliin.

Ladattuasi ohjelman joko Applen tai Googlen sovelluskaupasta, pääset peliin melko nopeasti. Voit pelata joko kaverisi tai haastaa jonkun muun peliin mukaan. Tarjolla on kuusi erilaista kysymyskategoriaa: maantiede, viihde, tiede, maantiede, taide ja historia. Tuliko mieleen vanha kunnon Trivial Pursuit? Tässä on hivenen samankaltaisuutta, sillä sinun on kerättävä kuusi ”nappulaa” voittaaksesi vastustajasi. Mikäli et tiedä oikein vastausta, siirtyy vastausvuoro luonnollisesti vastapuolelle. Jos näin käy,  voit ottaa matsia jotakuta muuta pelajaa vastaan.

Trivia Crack on mainio pikkupeli, jonka parissa viihtyy hetken jos toisenkin. Kivoja kysymyksiä on tarjolla, mutta ne ovat paikoitellen jopa liiankin helppoja, joten haasteet saattavat olla ns. hukassa. Parasta on, että peli on hauska ja siihen on helppo innostua. Ehkä se heikoin puoli on yleensä se kaveri, joka unohtaa jatkaa peliä ja näin ollen pelaaminen saattaa tyssähtää melko nopeasti, mutta toistaalta kun pelaa muiden kanssa, voi pelaamisen riemua olla enemmänkin. Tässä pelissä on mahdollisuus ostaa erinäisiä ”pelimerkkejä”, joita voi sitten pelaamiseen käyttää. Itse en ostanut, joten tältä osin en pysty sanomaan, mitä kaikkea mahdollisuuksia oli. Pienistä puutteista huolimatta mainio peli, vaikka kysymysten osalta kaipaisin hieman viilauksia.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Etermax, 2016