STOP THE PRESS!

Vaasassa nähdään maailman parhaimpia luontoelokuvia

KotkaKansainvälinen Wildlife Vaasa- luontoelokuva-festivaali ja kilpailu tuo 28.9.–2.10. Vaasaan maailman parhaimpia luontoelokuvia sekä niiden tekijöitä. Elokuvia pääsee festivaalin aikana katsomaan ilmaiseksi Kulttuuritalo Fannyssa ja kaupunginkirjaston Draama-salissa. 

Vaasassa näytetään viiden päivän aikana 180 luontoelokuvaa 58 maasta. Elokuvat esitetään teemoittain, joita ovat Australia, Afrikka, Amerikat, Aasia, pohjoismaiset elokuvat, tiede, energia, luonnonsuojelu, ympäristönsuojelu, ilmastonmuutos, luonnonhistoria ja vedenalaiset elokuvat.

Kulttuuritalo Fannyssa on myös esitysten aikana paikalla elokuvantekijöitä kertomassa kokemuksistaan elokuvanteossa ja vastaamassa yleisön esittämiin kysymyksiin.

Elokuvakilpailun palkinnot jaetaan lauantai-iltana 1.10. Kulttuuritalo Fannyssa. Voittajafilmit esitetään sunnuntaina 2.10. Fannyssa ja kaupunginkirjaston Draama-salissa.

Ohjelmassa myös valokuvanäyttelyitä ja luontoretkiä

Elokuvanäytösten lisäksi Wildlife Vaasan ohjelmaan kuuluu mm. elokuvantekijöiden esittelyjä ja paneelikeskusteluja, valokuvanäyttelyitä sekä luontoretkiä Söderfjärdenille ja Merenkurkun luonnon maailmanperintöalueelle.

Tapahtumat ovat yleisölle avoimia.

Wildlife Vaasa –festivaalin ohjelma sekä elokuvanäytösten aikataulut löytyvät osoitteesta www.wildlife.vaasa.fi.