STOP THE PRESS!

Laajennettu todellisuus, maku ja taide – näitä kaikkia Wostokit sisältävät

WostockWostok-limonadit ovat vanhojen Kaukasusvuorten reseptien pohjalta Berliinissä valmistettuja nykyajan virvoitusjuomia. Nyt Wostok on lanseerannut Suomessa pulloihinsa laajennetun todellisuuden yhteistyössä Blipparin kanssa. 

“Jokaisella Wostok-maulla on oma luonteensa ja tarinansa. Silti niillä kaikilla yksi yhteinen piirre: jokaisessa juomassa on yhdistettynä ainutlaatuisia ja epätavallisia ainesosia, jotka olisivat liian uskaliaita muissa virvoitusjuomissa.” – Joris van Velzen, Wostokin perustaja

Wostokin laajennetun todellisuuden (Wostok-maailma) tehtävä on tuoda uusi ulottuvuus kiinteän tuotteen, yksittäisen käyttäjän ja muiden käyttäjien välille. Kyseessä on ensimmäinen elintarvike Suomessa, johon laajennettua todellisuutta on tällä tavalla lähdetty liittämään. Lopullisena tavoitteena on luoda jatkuvasti käyttäjien mukana kehittyvä virtuaalimaailma.

Wostok-maailma sisältää visuaaliset tarinat jokaisen maun takana, käyttäjiä aktivoivan keskustelualueen sekä tiedot mistä kaikkialta juomaa löytää. Lisäksi löytyy Wostokin selfie-filttereitä, joita käyttämällä ja jakamalla osallistuu arvontaan, josta voi voittaa Berliinin matkan kahdelle. Kyseistä laajennettua todellisuutta pääse itse käyttämään hankkimalla Wostokin käsiinsä ja lataamalla Blipparin sovellus sovelluskaupasta.

Wostokin perustaja on alun perin hollantilainen valokuvaaja joka on vaikuttanut suuresti tuotteen visuaaliseen puoleen. Myös Wostok Suomen Facebook-sivuilta löytyy tätä linjaa jatkavia kuvia, sekä laajennettu todellisuus on rakennettu teeman ympärille. Wostok Suomi tukeekin kulttuuria, musiikkia ja taidetta edistäviä tapahtumia sekä henkilöitä. Aktiivinen tapahtumissa kävijä onkin voinut kesän aikana törmätä Wostokkeihin Turussa, Tampereella sekä pääkaupunkiseudulla. 

https://www.facebook.com/wostoksuomi/