STOP THE PRESS!

Mikael Agricola -aiheinen mobiilipeli innostaa Turun Kirjamessuilla

Messuyleisöä aktivoidaan peliteknologisin keinoin

Suomen vanhimmille kirjafestivaaleille, Turun Kirjamessuille, on kutsuttu tänä vuonna yhteensä 4000 koululaista. Opiskelijoita ja muuta yleisöä kannustetaan kulkemaan alueella Turku Game Labin kehittämää, Mikael Agricola -aiheista mobiilikäyttöistä messupeliä käyttäen. Mobiilisovelluksen mahdollistamat pelitehtävät ja tietovisat avaavat ovet uusille oivalluksille ja johdattelevat aiheeseen entistä syvemmin.

– Tarkoituksenamme on tuoda peliteknologian avulla uudenlaisia wow-kokemuksia ja
-elämyksiä elävöittämään esimerkiksi tämän kaltaisia messutapahtumia, pohtii projektityöntekijä Pekka QvistTurun AMK:n ja Turun yliopiston pelilaboratoriosta Turku GameLabista.

 

Mahdollisuus oivaltaa ja päästä aiheeseen kiinni syvällisemmin

Messupelissä liikutaan Turun Mikael -hahmon opastuksella ympäri messualuetta:

– Käytännössä pelaajat keräävät ja skannaavat peliin liittyviä kuva-aiheita Mikael Agricola-teemaisista postikorteista, Qvist kertoo.

Lisäksi peli tarjoaa messukävijöille Lingsoft Oy:n O (OHW) -sanaston avulla Agricola-aiheista tietoutta. Sanaston tietojyväsiä on poimittu pelaajalle myös pelin sisältämien erilaisten minipelien ja tietovisojen palkinnoiksi.

– Laajan Agricola-aiheisen OHW-sanaston avulla messukävijät pääsevät asiaan sisälle helposti, ja uusille oivalluksille annetaan mahdollisuus, toteaa Ossi Tuusvuori Lingsoft Oy:stä. Sanasto toteutettiin alun perin vuonna 2007 vietetyn Agricolan juhlavuoden yhteydessä.

Messuilla voi myös törmätä ihka elävään maisteri Mikael Agricolaan (Niilo Rantala), joka ajan hengen mukaisesti pelaa hänkin kännykällään mobiilipeliä. Mikael Agricola-seura on mukana messuilla (A20).

Turun Kirjamessuilla pelattavissa oleva Turku GameLabin kehittämä Mikael Agricola
-­aiheinen messupeli on toteutettu yhteistyössä Turun Messukeskuksen ja Lingsoft Oy:n kanssa Tekesin-rahoitteisessa Fast WOW Boosting  SME Business -projektissa. Se on osa lokakuun lopulla käynnistyvän Reformaation merkkivuoden monipuolista ohjelma- ja tapahtumatarjontaa Turussa ja Turun kirjamessuilla.