STOP THE PRESS!

Muumimuseon avajaiset siirtyvät viikolla

Kuva: arkkitehti Taina Väisänen

Kuva: arkkitehti Taina Väisänen

Tampereen taidemuseon Muumilaaksona tunnettu museo muuttaa ensi keväänä uusiin tiloihin Tampere-taloon ja muuttuu samalla maailman ainoaksi Muumimuseoksi. Museon avautumista on päätetty siirtää viikolla, lauantaihin 13.5.2017. Siirrolla varmistetaan, että museotilan vaativat rakennustyöt ehditään saada valmiiksi ja että museo saa riittävästi aikaa uudentyyppisen, elämyksellisen näyttelyn rakentamiselle.

Museon muutto liittyy Tampere-talon mittavaan toiminnalliseen uudistushankkeeseen. Sen myötä talo on avannut jo viime keväänä kolme uutta tapahtuma- ja kokoustilaa. Remontti jatkuu parhaillaan aula- ja ravintolatiloissa. Marraskuussa muumien ystäville on jo luvassa uutta: Aulassa avautuu Muumimuseon oma lukukirjasto ja Talvipuutarhassa voi tutustua Muumimuseon rakentamisesta kertovaan jännittävään Making of Muumimuseo -näyttelyyn.

Marraskuussa Tampere-talossa vietetään myös uudistuvan aulan ja myymälän avajaisia. Myynnissä on mm. muumituotteita ja muuta suomalaista muotoilua. Muumimuseon avajaisiin mennessä valmistuvat lisäksi Royal Ravintoloiden kanssa toteutettavat kahvila- ja ravintolapalvelut.