STOP THE PRESS!

Oopperasyksy Tampereen Arthouse Cinema Niagarassa

Vinzenzo Bellini: NORMA:  Su 2.10. klo 17.00

W.A. Mozart: COSI FAN TUTTE: Su 23.10. klo 17.00 ja to 27.10. klo 12.00
Kenneth MacMillan: ANASTASIA: Su 6.11. klo 18.00 (huom!)
Jacques Offenbach: HOFFAMANIN KERTOMUKSET: Su 20.11. klo 17.00
Pjotr Tsăikovski: PÄHKINÄNSÄRKIJÄ su 11.12. klo 17.00 ja to 15.12 klo 12.00

-S- Liput: 23,-

Su 2.10. klo 17.00: Vincenzo Bellini: NORMA

Live / Tallennus: Ma 26.9.2016 klo 21.15, kesto (arvio) n. 3h (1 väliaika) Uusi produktio

Synopsis: Bellinin klassinen bel canto -ooppera on täynnä upeita melodioita ja laulajille tilaisuuksia näyttää äänelliset kykynsä. Norma tunnetaan erityisesti Casta diva -aariastaan. Produktion ohjaa Àlex Ollé oopperamaailmaa ravistelleesta, katalonialaisesta La Fura dels Baus -teatteriryhmästä. Hän tuo nykyajan näkökulman fanaattisesti uskonnollisen yhteiskunnan ääriainesten lietsoman sodan oloissa rakkaudesta ja petoksesta kertovaan ajattomaan tarinaan. Royal Operan musiikillinen johtaja Antonio Pappano johtaa orkesteria. Sopraano Sonya Yoncheva on Norma ja tenori Joseph Calleja tämän salainen rakastettu Pollione. Sonia Ganassi laulaa papitar Adalgisan ja Brindley Sherratt Norman isän Oroveson roolin.

Uusi produktio avaa näytäntökauden 2016-17.

Lauletaan italiaksi, englanninkielinen tekstitys.

Kapellimestari: Antonio Pappano
Ohjaus: Alex Ollé
Päätehtävissä: Sonya Yoncheva / Joseph Calleja / Sonia Ganassi

 

Su 23.10. klo 17.00 ja to 27.10. klo 12.00: W.A. Mozart: COSI FAN TUTTE:

Live / Tallennus: Ma 17.10.2016 klo 21.15
Kesto (arvio):n. 3h 15min (1 väliaika)

Synopsis: Semyon Bychkov johtaa nuorta, nousevaa laulajakaartia Mozartin rakkauden luonnetta käsittelevässä suositussa oopperassa.

Miten paljon rakastat partneriasi? Miten paljon luotat häneen? Ja voiko hän luottaa sinuun? Mozartin klassinen ooppera Così fan tutte asettaa kaksi rakastavaa paria koetukselle suurenmoisen musiikin ja odottamattomien seurausten kera.

Ohjaaja Jan Philipp Gloger luo uudessa produktiossaan värikkään teatterimaailman pohjaksi omituiselle komedialle, jossa kaksi vetoa lyönyttä miestä yrittää vokotella toistensa morsiamia. Rakkaustestin nukkemestari Don Alfonso on teatterinjohtaja, joka käyttää hyväkseen teatterin tarjoamat lavasteet, tarpeiston ja temput kehitellessään uusia mahdollisuuksia asettaa rakastavaisten tunteet kyseenalaisiksi.

Lauletaan italiaksi, englanninkielinen tekstitys.

Kapellimestari: Semyon Buchkov, Ohjaus: Jan Philipp Gloger
Päätehtävissä: Daniel Behle / Alessio Arduini / Johannes Martin Kranzle / Corinne Winters / Angela Brower / Sabina Puertolas

 

Su 6.11. klo 18.00 Kenneth MacMillan: ANASTASIA

Live / Tallennus: ke 2.11.2016 klo 21.15

Kenneth MacMillanin kokoillan baletti on mukaansa tempaava tutkimusmatka identiteettiin Venäjän vallankumouksen kuohuissa. Identiteetti kriisissä; maa vallankumouksen pyörteissä. Anastasia on baletti yhdestä 1900-luvun suurista historiallisista mysteereistä, joka on vasta äskettäin saanut ratkaisunsa. Tsaariperhe teloitettiin Venäjän vallankumouksen keskellä, mutta nuori nainen ilmaantui myöhemmin väittäen olevansa teloituksesta selvinnyt suuriruhtinatar Anastasia. “Anna Andersonina” tunnettu nainen ei kyennyt muistamaan menneisyyttään ja häntä pidettiin huijarina. Monet halusivat unohtaa tsaariperheen murhan ja vallankumouksen, mutta monet uskoivat tai toivoivat, että suuriruhtinatar olisi säilynyt hengissä, muistona vanhasta maailmasta.

Anastasia on yksi Kenneth MacMillanin ensimmäisistä koreografioista hänen tultuaan Royal Ballet’n johtoon vuonna 1970. Se on dramaattinen ja unohtumaton tutkimusmatka Annan muistin ja identiteetin painajaiseen. Seuraamme perheen murhaan johtaneita tapahtumia ja Annan hämmentäviä unia – tai muistikuvia – Tshaikovskin ja Martinůn musiikin soidessa.

Baletti on vahva, psykologinen haaste pääroolin tanssivalle ballerinalle. Tämä on harvinainen tilaisuus nähdä tärkeän koreografin uran huippukohtiin kuuluva baletti.

Kapellimestari ja solistit ilmoitetaan myöhemmin

Su 20.11. klo 17.00 Jacques Offenbach: HOFFAMANIN KERTOMUKSET

Live / Tallennus: ti 15.11.2011 klo 21.15
Kesto (arvio): n. 3h 30min (2 väliaikaa)

Offenbachin fantastinen draama saa arvoisensa laulajakaartin Vittorio Grigolon johdolla.

Royal Operan ylenpalttinen produktio Offenbachin mestariteoksesta kuuluu yleisön suosikkeihin. Sen on ohjannut Oscarilla palkittu elokuvaohjaaja John Schlesinger. Produktio herättää henkiin 1800-luvun romantiikan, komedian, salaperäisyyden ja uhkaavan maailman.

Humaltuneen romantiikan ajan runoilijan Hoffmannin vilkas mielikuvitus on mekaanisten nukkien, taikalasien, aavemaisten äänien ja sensuellien kurtisaanien merkillisten tarinoiden taustalla. Karismaattinen nuori tenori Vittorio Grigolo on Hoffmann, joka saadaan kertomaan tarina rakastetuistaan, joiden hän uskoo tulleen arkkivihollistensa viemiksi. Baritoni Thomas Hampson laulaa neljän roiston roolit. Kuuluisa venelaulu, “Barcarolle” sisältyy oopperaan. Sofia Fominan, Christine Ricen ja Sonya Yonchevan äänten virtuositeetti pääsee oikeuksiinsa mekaanisena nukkena Olympiana, kurtisaani Giuliettana ja Hoffmannin viimeisenä rakkautena Antoniana.

Lauletaan ranskaksi, englanninkielinen tekstitys.

Kapellimestari: Antonio Pappano, Ohjaus: John Schlesinger
Päätehtävissä: Vittorio Grigolo / Thomas Hampson / Sofia Fomina / Christine Rice / Sonya Yoncheva

Su 11.12. klo 17.00 ja to 15.12 klo 12.00 Pjotr Tsăikovski: PÄHKINÄNSÄRKIJÄ

Peter Wright / Lev Ivanov / Pjotr Tshaikovski
Live / Tallennus: to 8.12.2016 klo 21.15 , kesto (arvio): n. 2 h 15 min (1 väliaika) Kaksinäytöksinen baletti

Royal Ballet juhlii Peter Wrightin 90-vuotispäivää esittämällä hänen rakastetun, Tshaikovskin upeaan musiikkiin tehdyn koreografiansa. Peter Wrightin Royal Ballet’lle vuonna 1984 koreografioima loistelias Pähkinänsärkijä on vailla vertaa oleva produktio kaikkien aikojen suosituimpiin kuuluvasta baletista.

On jouluaatto. Taikuri Drosselmeyer loihtii nuoren Klaran seikkailuun, jossa aika pysähtyy, perheen olohuone muuttuu suureksi taistelukentäksi ja taikamatka vie hänet Lumen maan kautta Karkkimaahan. Tshaikovskin upea musiikki, mahtavat lavasteet ja Royal Ballet’n valloittava tanssi tekevät Pähkinänsärkijästä jouluun olennaisesti kuuluvan kokemuksen.

Koreografia: Peter Wright, Lev Ivanovin pohjalta
Musiikki: Pjotr Tshaikovski
Alkepäisskenaario: Marius Petipa, E. T. A. Hoffmannin sadun pohjalta
Produktio ja skenaario: Peter Wright
Lavastus: Julia Trevelyan Oman, Valot: Mark Henderson

Kapellimestari ja solistit ilmoitetaan myöhemmin