STOP THE PRESS!

Koululaisten ja opiskelijoiden Mennään museoon! -viikko 4.-7.10.2016

Koululaisten ja opiskelijoiden Museoviikko järjestetään tänä vuonna 4.-7.10.2016. Viikon erityisteemana on vuodesta 2014 saakka ollut mediakasvatus. Museot voivat ottaa teeman huomioon viikon ohjelmassa, mutta osallistua voi hyvin myös toiminnalla, joka ei liity mediakasvatukseen. Tänä vuonna viikon tapahtumakalenteri ja vinkit ovat siirtyneet osaksi uutta opimuseossa.fi -sivustoa.

Viime vuonna koululaisille ja opiskelijoille suunnattua ohjelmaa järjestettiin yli 50 museossa. Museoissa järjestettiin opastuksia ja työpajoja, joissa museota tarkasteltiin muun muassa mediakasvatuksen näkökulmasta. Useisiin museoihin oli koululaisille ja opiskelijoille vapaa pääsy.

Viikon ohjelmaa suunnitellessa kannattaa tutustua sivuun Vinkkejä Mennään museoon! -viikon viettoon. Vinkkilistassa on huomioitu museoiden rooli mediakasvattajina ja lasten ja nuorten medialukutaidon kehittäjinä.

Mennään museoon! -viikolle ilmoittaudutaan Museot.fi-sivuston näyttelykalenterin päivitystunnuksilla samalla tavalla kuin Museoviikolle. Valitse kohta ”uusi tapahtuma”, täytä tiedot ja laita rasti kohtaan ”Mennään museoon”. Jos olet unohtunut Näyttelykalenterin käyttäjätunnuksen tai salasanan, uudet tunnukset voi pyytää Eeva-Liisa Taivassalolta.

Osallistu myös viikon Facebook-tapahtumaan!

Twitter #mennäänmuseoon

Museoiden ohjelmat tulevat päivittymään Mennään museoon -tapahtumakalenteriin osoitteessa: http://museoliitto.fi/opimuseossa/index.php?k=12328.

Lähde: Museoliitto