STOP THE PRESS!

SATUA! – uusi kirjallisuustapahtuma Mikkeliin

SATUA! -kirjallisuustapahtumaSadun ympärille luodun kirjallisuustapahtuman tarkoituksena on nostaa esiin lastenkirjallisuutta ja lapsille lukemisen tärkeyttä. Tapahtuman kohderyhmänä ovat lapset ja perheet, opettajat ja muut lasten kanssa työskentelevät sekä kaikki satujen ystävät. 

Mikkelin musiikkiopiston salissa järjestettävä Satunaari alkaa sanataideohjaaja Kaarina Lavosen vauvarunokylpylällä. Lapsille esiintyvät kirjailija Wilson Kirwa ja kirjailija, Vantaan sanataidekoulun rehtori Siri Kolu.

Satunaarin aikuisille suunnatussa osuudessa Suomen kirjallisuuden tutkija, FT Maria Laakso alustaa aiheesta Tove Janssonin Muumi-kirjat lasten ja aikuisten yhteisenä satukirjallisuutena. Lastenkirjallisuuden kriitikko, tutkija Päivi Heikkilä-Halttusen otsikkona on Rakkaus kirjaan alkaa sylistä eli miksi lapselle on hyvä lukea pienestä pitäen.

Pääkirjaston Mikkeli-saliin pystytettävässä satumaailmassa julkisuuden henkilöt lukevat lempisatujaan ääneen. Ohjelmassa on myös satumuotinäytös ja satudisco. Kirjaston kirjanäyttelyissä on esillä satuja vuosien varrelta.

Teatteriklubilla paikalliset nuorisoteatteriryhmät esittävät satuimprovisaatioita. Suomen tunnetuimpiin katutaiteilijoihin kuuluva Jussi TwoSeven aloittaa uuden taideteoksen maalaamisen SATUA! -tapahtuman aikana. Katutaideteos tulee alikulkutunneliin, joka sijaitsee kaupungista satamaan kulkevan pyörätien varrella.

SATUA! -kirjallisuustapahtuman järjestävät Mikkelin kaupungin kulttuuripalvelut ja Taiteen edistämiskeskus yhteistyössä Mikkelin kaupunginkirjaston ja eri toimijoiden kanssa.

SATUA! -kirjallisuustapahtuma Mikkelissä 14.-15.10.
Koko ohjelma luettavissa osoitteessa www.mikkeli.fi