STOP THE PRESS!

Café Society

Ohjaus ja käsikirjoitus: Woody Allen
Tuotanto: Letty Aronson, Stephen Tenenbaum, Edward Walson
Näyttelijät: Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Steve Carell, Blake Lively, Parker Posey, Corey Stoll, Jeannie Berlin, Ken Stott
Arvio: 3,5/5

Newyorkilaisen perheen nuorin poika Bobby (Jesse Eisenberg) haluaisi vaihtaa maisemaa ja päästä töihin Hollywoodiin. Siellä hänen enonsa Phil (Steve Carell) toimii näyttelijöiden agenttina, joten äidin soitto veljelle voi mahdollistaa nuorukaisen työllistymisen unelmatehtaan kaupungissa. Saavuttuaan paikan päälle Bobby huomaa, ettei kaikki menekään kuin elokuvissa. Eno odotuttaa häntä pitkät tovit ja usean päivän jälkeen tapaaminen lopulta onnistuu. Bobbysta tulee lähetti ja hänen lähin työkaverinsa on enon sihteerinä toimiva Vonnie (Kristen Stewart), joka työn ohella auttaa idästä tullutta nuorta miestä sopeutumaan kaupungin vilinään. Pian he huomaavat olevansa rakastuneita toisiinsa, mutta kohtalolla on tapana sekoittaa pakkaa.

Tämä 1930-luvulle sijoittuva draamakomedia tarjoaa juuri sellaista viihdettä kuin maestro Allenilta voi nykyisin odottaa. Sopivasti draamaa, komediaa, jännitystä ja romantiikkaa. Kaikki on saatu sekoitettua sujuvaksi kokonaisuudeksi puolentoista tunnin pläjäykseen. Kun elokuvaa katselee, voi huomata herran viljelevän runsaasti erilaisia viitteitä aiempiin tuotoksiinsa. On elokuvan kulta-aikaa, näkymä Manhattanille, jazzia ja paljon muuta. Vaikka miehellä ikää onkin jo 80 vuotta, ei se hänen tahtiaan tarinankertojana hidasta. Päinvastoin, dialogi on jälleen terävää ja paikoitellen hyvinkin vauhdikasta. Kuten odottaa sopii. Visuaalisesti elokuva on näyttävämpää kuin miehen aiemmissa elokuvissa ja musiikkia käytetään entistäkin tehokkaammin. Eisenberg esittää mainosti allenmaista nuorta miestä, joka paikoitellen on epävarma itsestään, mutta loppupeleissä kuitenkin melkoinen pelimies. Tämän rinnalla Vonnieta esittävä Stewart on hyvin yksitotinen ja hieman ulalla, missä hommassa mennään. Sen sijaan hömppäkomedioista vakavimpiin rooleihin siirtynyt Carell on Philin roolissa todella vakuuttava vastapaino Eisenbergin hahmolle. Vaikkei Café Society nousekaan aivan miehen parhaimmistoon, hakkaa se monet Hollywoodin turhakkeet mennen tullen. Maestrolla on yhä homma hallussa.

Lisämateriaalina muutaman minuutin pyörähdys punaiselle matolle haastattelujen pariin.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Scanbox, 2017

Traileri: