STOP THE PRESS!

Heurekan pihalle nousee virtuaalitaloja

Heurekan edustan nurmikko täyttyy omakotitaloista 17.–22.10. Ohikulkijat eivät niitä näe, mutta kännykän tai tabletin kautta katsottuna seinät kohoavat silmien eteen. Lisätyn todellisuuden avulla kukin voi valita neljästä talosta suosikkinsa.

Moni oman talon rakennusprojektia aloitteleva maalaa ajatuksissaan mielikuvaa siitä hetkestä, kun tontille on noussut uusi koti. Enää ei tarvitse tyytyä mielikuvitukseen, sillä avuksi tulee lisätty todellisuus. Älypuhelimen tai tabletin kautta valitsemaansa taloa voi katsella oikeassa ympäristössä.

Tiedekeskus Heurekassa järjestettävässä tapahtumassa esitellään Vantaan kaupungin SmartLab-projektin prototyyppiä, joka hyödyntää lisättyä todellisuutta. Sovelluksen avulla Honkarakenteen ja Muurametalojen 3D-talomalleja voidaan tarkastella aidossa tonttiympäristössä.

Projektin lähtökohtana on ollut suunnitella Vantaan kaupungin rakennusvalvonnan kanssa uudenlainen palvelu pienrakentajille. Palvelun avulla voisi etsiä tonttia ja tarkastella sen tietoja, hahmotella sille 3D-talomalleja ja lopuksi lähettää rakennuslupahakemuksen.

Virtuaalitaloja voi nähdä Heurekan edustalla 17.10.–22.10.2016, ma–pe klo 10.30–17.00, la klo 10.30–14.00. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Heurekan näyttelyihin on normaalit pääsymaksut. Säävaraus: kehnon kelin sattuessa sovellusta voi kokeilla Heurekan aulassa.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Vantaan kaupungin muotoilulaboratorio SmartLab, Vantaan kaupungin Rakennusvalvonta, Metropolia Ammattikorkeakoulun soveltavan digiteknologian tutkimus- ja kehitysyksikkö Electria sekä tiedekeskus Heureka.