STOP THE PRESS!

Kapellimestari Dalia Stasevska Oulu Sinfonian vieraana

Torstaina 13.10. klo 19 Madetojan salissa Oulu Sinfonian konsertissa soi Terveiset Italiasta. Konsertin johtaa Dalia Stasevska, joka on osoittautunut yhdeksi Suomen valovoimaisimmista nuorista kapellimestareista. Hän on menestyksekkäästi johtanut huippuorkestereita ympäri Eurooppaa. Syksyllä hän nousi parrasvaloihin johtaessaan Helsingin Juhlaviikoilla poikkitaiteellisen yhteiskonsertin RSO:n, räppäri Paperi T:n ja basisti-säveltäjä Lauri Porran kanssa. Konsertin avausnumerona oli katutanssilla höystetty Mendelssohnin Kesäyön unelma –alkusoitto, joka kuullaan myös Terveiset Italiasta -konsertin aluksi, tällä kertaa pelkän musiikin voimin.

Konsertin solistina soittaa lukuisia musiikkikilpailuja voittanut sellisti Julian Steckel, joka on soittanut itsensä niin kriitikoiden kuin yleisön sydämiin. Hän esiintyy säännöllisesti Euroopan suurten orkesterien solistina unohtamatta festivaalivierailuja erilaisilla kamarimusiikkikokoonpanoilla. Kuluvalla kaudella Steckel toimii Heidelbergin orkesterin residenssitaiteilijana ja opettaa sellon soittoa Rostockin University of Music and Dramassa. Oulussa Steckel soittaa Camille Saint-Saënsin loistokkaan täyteläisen sellokonserton ja Tsaikovskin surumielisen mutta lohduttavan Pezzo Capriccioson.  Konsertin päättää Felix Mendelssohnin Sinfonia nro 4, lisänimeltään ”Italialainen”.

Kapellimestari Dalia Stasevska on haastattelussa ennen konserttia klo 18.30 ravintola Preludissa. Konsertin kesto on noin 1 h 45 min sisältäen väliajan. Sama konsertti esitetään perjantaina 14.10. Raahessa osana Brahe Classica -festivaalia.

 

Terveiset Italiasta
to 13.10. klo 19, Madetojan sali
Dalia Stasevska, kapellimestari
Julian Steckel, sello
Felix Mendelssohn: Alkusoitto näytelmästä Kesäyön unelma op. 21
Camille Saint-Saëns: Sellokonsertto nro 1 op. 33
Tshaikovsky: Pezzo capriccioso, op. 62
Mendelssohn: Sinfonia nro 4 op. 90
Liput 21 / 17 / 8 €, Pohjoista voimaa -etuasiakkaat 10 €