STOP THE PRESS!

Engaged to Kill

engaged_killOhjaus: Matt Hastings
Käsikirjoitus: Alan Moskowitz
Tuotanto: Scott Kennedy
Pääosissa: Maria del Mar, Joe Lando, Dominic Zamprogna, Katharine Isabelle, Peter Deluise, Amanda Tapping
Arvio: 1/5

Matt Hastingsin alun perin TV:lle ohjaama Engaged to Kill kuuluu niihin elokuviin, joiden väitetään perustuvan tositapahtumiin. Tämän elokuvan todellisuusperäisyydestä en osaa sanoa juuta enkä jaata, mutta melkoisen merkilliseltä oikea elämä näyttää.

Lordin perheessä on kaikki mallillaan: lapset ovat kilttejä, melkein aikuisiakin jo, ja maallista hyvääkin on kertynyt sen verran, ettei joka penniä tarvitse venyttää. Kaikki kuitenkin muuttuu yhdellä iskulla, kun perheen äiti Abby (Maria del Mar) kidnapataan. Huikea miljoonan dollarin summa saadaan kokoon, mutta kun Abby yrittää paeta, kaappaajan tyttöystävä kuolee. Kostoa vannova kidnappaaja pakenee. Huh, ja tästä elokuva vasta alkaa. Lunnaiden maksu on raunioittanut perheen talouden, eikä Abbykään tahdo peloiltaan oikein saada otetta elämästä. Kaikenlaista outoa ja pelottavaakin rupeaa tapahtumaan. Kidnappaaja on tosissaan päättänyt raunioittaa perheen elämän.

Engaged to Killin perusongelmana on se, että siihen on yritetty mahduttaa aivan liikaa tavaraa. Pelkästä kidnappauksesta olisi jo ollut elokuvaksi, mutta siihen päälle Hastings alkaa vielä tehdä vaaniskelufilmiä. Kaupan päälle hän yrittää tehdä vielä sitäkin monella tavalla yhtä aikaa. Cape Fear –tyyppinen tarina menee plörinäksi, kun katsoja jo tajuaa vainolaisen henkilöllisyyden. Samaan aikaan elokuvan näyttelijät ilmeisesti kuvittelevat esiintyvänsä filmissä, jossa oleellista on yrittää arvailla, mistä ihmeestä voi olla kyse. Tuloksena henkilöt vain vaikuttavat ylimaallisen typeriltä. Edes jonkinlaisia ohjaajantaitoja Hastings sentään ohimennen väläyttää: tällaisille elokuville tärkeän ikävän tunnelman luonti onnistuu pätkittäin suhteellisen kelvollisesti.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Imagination Worldwide, 2006