STOP THE PRESS!

Captain America – Civil War

Captain America - Civil WarOhjaus: Anthony Russo, Joe Russo
Käsikirjoitus: Christopher Markus, Stephen McFeely
Tuotanto: Kevin Feige
Pääosissa: Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Don Cheadle, Jeremy Renner
Arvio: 2/5

Superominaisuuksilla varustetut Kostajat ovat vastatuulessa Marvelin elokuvasarjan uusimmassa osassa, Captain America – Civil WarCaptain America – Civil War. Erästä tehtävää hoitaessaan he ovat nimittäin hiukan mokanneet, ja sivullisia uhreja on tullut rutkasti. Kostajia vaaditaan allekirjoittamaan sopimus, jolla heidän toimiaan valvotaan ja rajoitetaan. Iron Man (Robert Downey Jr) on sopimuksen kannalla, Captain America (Chris Evans) ei. Muiden Kostajien kannat jakautuvat myös, ja he alkavat taistella keskenään. Tappelujen ohessa alkaa vaikuttaa siltä, että kaiken takana onkin pirullinen salajuoni Kostajien tuhoamiseksi.

Captain America – Civil War alkaa oikeinkin kiinnostavasti: Kostajat vertautuvat suurvaltoihin, jotka ihmishengistä ja paljon mistään muustakaan välittämättä ajavat omia agendojaan ilman minkäänlaista moraalista oikeutusta. Sitten elokuva sortuu ihan vain lässytykseen, jota pitkät taistelukohtaukset jaksottavat. Toisaalta niinhän sitä maailman asioita näköjään oikeastikin hoidetaan..

Päähenkilöväkeä on kuin meikäläisessä ilmaisämpärijonossa, mikä hajottaa elokuvaa. Kaksi ja puoli tuntia jaarittelua ja mätkintää on sekin aika lailla liikaa.

Vaikea elokuvan pituuden perusteella uskoa, mutta ekstroihin on riittänyt vielä poistettuja ja laajennettuja kohtauksia. Mukana myös tarinaa elokuvan tekemisestä, kommenttiraita ja hupipätkiä.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Marvel, 2016

Traileri: