STOP THE PRESS!

Tampereen Teatterissa perjantaina Suomen kantaesitys Lontoon kuumimmasta hittikomediasta

Kuvaaja: Harri Hinkka Kuvassa: Risto Korhonen, Pia Piltz, Mari Turunen, Arttu Ratinen, Lari Halme, Ville Majamaa, Matti Hakulinen

Kuvaaja: Harri Hinkka
Kuvassa: Risto Korhonen, Pia Piltz, Mari Turunen, Arttu Ratinen, Lari Halme, Ville Majamaa, Matti Hakulinen

Perjantaina 14. lokakuuta Tampereen Teatterin päänäyttämöllä saa Suomen kantaesityksen komedia Näytelmä joka menee pieleen (The Play That Goes Wrong). Komedian ovat käsikirjoittaneet Henry Lewis, Jonathan Sayer ja Henry Shields, suomennoksesta vastaa Mikko Koivusalo. Tämä hulvaton näytelmä sai alkunsa brittiläisten näyttelijäopiskelijoiden pubiin tekemästä hupikomediasta. Nyt näytelmä on kerännyt huippupalkintoja ja voittanut mm. Olivier-palkinnon parhaana komediana 2015.

Komedian ohjaa stand up -koomikkonakin kannuksensa ansainnut ohjaaja Mika Eirtovaara, lavastussuunnittelusta vastaa Marjatta Kuivasto ja pukusuunnittelusta Mari Pajula, valaistussuunnittelusta vastaa Raimo Salmi ja äänisuunnittelusta Ivan Bavard. Rooleissa nähdään todellinen rytmin, komiikan ja tyypittelyn unelmaryhmä: Lari Halme, Mari Turunen, Ville Majamaa, Risto Korhonen, Arttu Ratinen, Pia Piltz, Matti Hakulinen ja Tomi Alatalo.

Innokas harrastajateatteriryhmä Polytekninen Draamaseura on vihdoin löytänyt voimavaroilleen sopivan näytelmän. Luvassa on kunnon brittiläinen murhamysteeri, Murha Havershamin kartanossa. Roolitus on täydellinen, lavasteet ja rekvisiitta verrattomat. Kaikki on aivan valmista, ensi-ilta saa tulla! Mutta. Kaikki mikä voi mennä pieleen, menee pieleen – ja yleisö ulvoo naurusta!