STOP THE PRESS!

Time Travel

Time Travel

Kuva: Viihdepalatsi

Esitys: Viihdepalatsi ke 12.10.2016

Ohjaus: Jermo Grundström
Koreografia ja musiikin sovitus: Jyri Numminen

Tuotanto: Otto Kanerva

Esiintyjät: Regina Launivuo, Marika Huomolin, Eeva Markkinen,  Heikki Mäkäräinen, Antti LJ Pääkkönen, Hely Nylund, Mikko Nuopponen ja
 vierailijana Sami Hintsanen

Arvio: 4,5/5

Kun puhutaan suomalaisesta ravintolashowsta, yleensä se tarkoittaa sitä, että tanssiorkesteri yhdessä tähtiartistin kanssa esiintyy ja ihmiset tanssivat. Mutta Tampereen Hämeenkadulla sijaisevassa Viihdepalatsissa nähtävä Time Travel on jotain aivan muuta: puhutaan aivan uudenlaisesta kokonaisuudesta. Kyseessä ei ole pelkkä show, vaan kokonaisvaltainen elämys, joka alkaa siitä, kun sinut ohjataan henkilökohtaisesti pöytään ja otetaan alkutilaukset. Jonkin ajan päästä lavalle saapuvat tarjoilijoinakin toimivat esiintyjät käynnistämään illan hauskasti ja vauhdikkaasti. Aivan täydellinen startti, joka antoi jo viitteitä siitä, mitä seuraavan kolmen tunnin aikana tultiin näkemään.

Ilta koostuu periaatteessa kuudesta eri aikakaudesta, aina 1940-luvulta 2000-luvulle. Jokainen parikymmenen minuutin setti on toteutettu, että käsikirjoituksena toimivat musiikkivalinnat. Ne on kasattu niin, että syntyy musiikillinen punainen lanka, joka vie jokaisen osion tarinaa eteenpäin alusta loppuun. Tekijät eivät aivan tiukasti pysyttele aikarajoissa, vaan juonen toimivuuden kannalta settiin saatetaan heittää sellaisia kappaleita, jotka tyylillisesti sopivat siihen ja vievät tarinaa eteenpäin. Esimerkiksi 50-luvun kohdalla saatettiin ilmoille heittää Billy Joelin 80-luvulla levyttämä kappale ”Uptown Girl”, joka teki linkin tarinan sisällä sisällöstä toiseen. Muutenkin mielikuvistusta on käytetty luomaan aikakautta: puvustus ja lavastuksena käytetty projisointi luovat sopivasti tunnelmaa.

Kun kyseessä on musiikillinen show, koreografia täytyy olla hallussa. Ja niin se muuten onkin. Esiintyjät eivät todellakaan seiso paikoillaan, vaan liikkuvat lavan lisäksi myös yleisön keskuudessa lennokkaasti. Varsinkin 80-luvun osalla liikutaan ”tyylittömästi” kuin suomalaiset rantalomalaiset silloin aikoinaan liikuskelivat etelän rannoilla. Se sopii tähän oivallisesti. Time Travelin esityksissä on myös vaihtuva vieras. Toisinaan mukana on Uniklubista tuttu Jussi Selo, toisinaan Talent Suomi -ohjelmasta ja Euroviisu-karsinnoista tuttu Kimmo Blom ja Tartu mikkiin -ohjelman juontaja Sami Hintsanen. Jälkimmäinen oli tällä kertaa vetämässä tanakampia kasarihittejä. Hän olikin illan heikoin lenkki, sillä tuntui kuin mies olisi ollut toisella planeetalla ja muutenkaan hän ei päässyt äänessään sille tasolle, mitä hänen olen kuullut laulavan. Lieneekö miehellä flunssa tai jotain, mutta nyt se pudotti tähtiä puolikkaalla.

Taukojen välissä esiintyjät toimivat myös tarjoilijoina. Minun pöytäni tarjoilijana toimi Eeva Markkinen ja iloisen puhelias nuori nainen oli hyvin ystävällinen, eikä hänellä ollut kiirettä lähteä heti pois, vaan muutaman sanan ehti hyvin jutella. Muutenkin tarjoilu toimi erinomaisesti. Talon oma henkilökunta toimi ripeästi ja ruuat olivat melko nopeasti pöydässä taukojen alettua. 
Lisäksi huolehdittiin, että pöydässä kaikki on koko ajan hyvin. Tämä, jos mikä on hyvää palvelua. Kokonaisuudessaan Time Travel -ilta oli täydellinen ollakseen ensi-ilta, joka on vasta alkusoittoa tulevalle. Tuottaja Otto Kanerva yhdessä ohjaaja Jermo Grundströmin ja musiikista sekä koreografiasta vastaavan Jyri Nummisen kanssa ovat loihtineet sellaisen show-konseptin, että se kestää jopa kansainvälisen vertailun, kuitenkaan olematta kopio jostain lasvegasmaisesta jutusta. Yleisölle tarjoillaan sellainen elämys, että kotiin päästessään voi todeta nähneensä todella ammattimaisesti toteutettua ja hyvän mielen tuovaa viihdettä. Sitä tämä todella on.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Lisätietoa täältä.

Traileri: