STOP THE PRESS!

TTT:n tuotanto Parasta ennen kolmeviikkoiselle kiertueelle Ruotsiin

Ruotsin suurin kiertueteatteri Riksteatern on valinnut Suomesta syksyn vierailuesitykseksi Tampereen Työväen Teatterin menestystuotannon Parasta ennen. Monologiteoksen näyttelijä Ilmari Saarelainen sekä lavasteet ja puvut kiertävät Ruotsissa 17.10.–9.11.2016.

Kiertue starttaa ruotsinsuomalaisten tiiviisti seuraaman Sisuradion haastattelulla ja jatkuu esityksillä 17:ssa kaupungissa: Hallunda, Haninge, Norrtälje, Köping, Västerås, Skövde, Borås, Uddevall, Hällefors, Falun, Hofors, Eskilstuna, Norrköping, Södertälje, Sundsvall, Luulaja ja Haaparanta.

Parasta ennen (Bäst Före?) sai Suomen kantaesityksensä Tampereen Työväen Teatterissa 7.10.2010. Ohjaaja Riku Suokas suunnitteli myös lavastuksen ja puvustuksen. Näytelmän on käsikirjoittanut Krister Classon pohjautuen Rickard Fuchsin kirjaan Du ser int’ så gammal ut, ja suomennos on André Wickströmin.

Ilmari Saarelainen on jo kuuden vuoden ajan esittänyt kestosuosikiksi noussutta kappaletta Eino Salmelaisen näyttämöllä, Kellariteatterissa ja TTT-Klubilla.

Parasta ennen on Tampereen Työväen Teatterin tilatuin vierailuesitys. Esimerkiksi vuonna 2015 se nähtiin Helsingissä, Vantaalla, Turussa, Oulussa, Porissa, Hämeenlinnassa ja Nurmijärvellä.

Parasta ennen nähdään seuraavan kerran Tampereen TTT-Klubilla heti kiertueen jälkeen 12.11.2016.