STOP THE PRESS!

Warcraft – The Beginning

Warcraft - The BeginningOhjaus: Duncan Jones
Käsikirjoitus: Charles Leavitt, Duncan Jones (Chris Metzenin tarinasta, perustuen Blizzardin Warcraftiin)
Tuotanto: Thomas Tull, Jon Jashni, Charles Roven, Alex Gartner, Stuart Fenegan
Pääosissa: Travis Fimmel, Paula Patton, Ben Foster, Dominic Cooper, Toby Kebbell, Ben Schnetzer, Robert Kazinsky, Daniel Wu
Arvio: 3/5

Pelielokuvat ovat olleet Hollywoodin rahankiiltoisten silmien näköpiirissä jo pitkään, mutta vielä yksikään ei ole onnistunut räjäyttämään pottia. Isoja toiveita asetetaan vuoden loppupuolella saapuvalle Assassin’s Creedille, mutta ennakkoon pullat olivat vallan hyvin uunissa, kun muutenkin elokuvamaisista animaatioistaan tunnettu Blizzard antoi valtavan Warcraft-maailmansa ohjaaja Duncan Jonesin (Kuu) käsiin.

Warcraft on nimensäkin mukaan tarinaa sodankäynnistä ja tässä sodassa ovat vastakkain örkit ja ihmiset. Örkkien oma maailma on tuhoutunut ja niiden johtajan korruptoivien ja pahojen taikojen avulla syntyy muun muassa portaali, jonka kautta päästään valloittamaan ihmisten hallitsemaa Azerothia. Taistelun tuoksinnassa nähdään yhteenliittoutumia, petturuutta, uhrautumista ja komeita sotakohtauksia.

Vaikka Warcraft-leffan komeat tietokone-efektit välillä menevätkin vähän animaatioelokuvan puolelle, on lopputulos ihan näyttävä sillisalaatti. Uusissa hahmoissa, paikoissa ja pelin pelaajille tutuissa termistöissä tosin pompitaan varsinkin alkupuolella niin lujaa, ettei mihinkään oikein ehdi tarttua tai luoda tunnesidettä. Lähimmäksi pääsee toiseksi mukavimpana örkkinä ääntelehtivä ja liikkuva Toby Kebbell. Dominic Cooper ihmisten kuninkaana jää kiiltokuvamaiseksi, eikä sankarin roolissa loikkiva Travis Fimmelkään huikean monitasoista suoritusta tee.

World of Warcraftia ja muita samaan maailmankaikkeuteen sijoittuvia pelejä pelanneet saadaan varmasti tyytyväisiksi tutuilla paikoilla, otuksilla ja varusteilla. Itselläni on aiheesta vain hieman kosketuspintaa, mutta silti kaksituntinen piti mielenkiintoni enimmäkseen yllä. Kaiken kaikkiaan Jonesin uusin ohjaus on kuitenkin keskinkertainen ja tunteita herättämätön teos, jolta varmasti odotettiin enemmän. Maailman valtavuus on elokuvan isoin ongelma – ja siksipä jatko-osaa pedataan muutenkin täynnä tavaraa olevassa leffassa monella tapaa. Kiinassa Warcraft: The Beginningillä oli myös niin paljon katsojia, että jatkoa on todennäköisesti tulossa.

Blu-rayn bonuksista löytyy poistettuja ja hauskoja kohtauksia, dokumentteja pelimaailman muuntamisesta elokuvamuotoon ja faneista, tehosteista, Madame Tussaud’sin näyttelystä sekä ‘liikkuva sarjakuva’.

Aulis Stellan for Smackthejack

Photo’s Copyright by Universal Sony Pictures Home Entertainment Nordic, 2016

Traileri: