STOP THE PRESS!

Ensimmäisen Tapio Wirkkala Rut Bryk -palkinnon saajaksi Patricia Urquiola

Patricia UrquiolaTapio Wirkkalan ja Rut Brykin 100-vuotisjuhlat ovat päättymässä. Juhlavuosi aloitettiin 2.6.2015, jolloin Tapio Wirkkala (1915-1985) olisi täyttänyt 100 vuotta. Juhlavuosi päättyy tiistaina 18.10.2016 EMMA – Espoon modernin taiteen museossa Rutin päivään, jolloin vietetään keramiikkataiteilija Rut Brykin (1916-1999) 100-vuotissyntymäpäivää.

Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiö on päättänyt jakaa taiteilijapariskunnan muistoa juhlistavan kansainvälisen muotoilupalkinnon joka kolmas vuosi. Ensimmäisen palkinnon nimeäjinä ovat säätiön pyynnöstä toimineet muotoilijat Harri Koskinen ja Ilkka Suppanen.

Koskisen ja Suppasen valinta palkinnon saajaksi on espanjalainen, pääasiassa Italiasta käsin toimiva Patricia Urquiola.

Patricia Urquiola on kiistatta yksi tämän hetken merkittävimpiä suunnittelijoita, jonka asiakkaina ovat olleet käytännössä lähes kaikki merkittävimmät designyritykset. Hän on italiaisen Cassinan taiteellinen johtaja. Urquiolan tuotantoon kuuluu huonekaluja, esineistöä ja kankaita. Hänen tyyliään on Dezeen- lehti kuvaillut ”lämpimäksi ja maskuliiniseksi”. Lisäksi Urquiola on suunnitellut useita näyttely- ja messuosastoja, myymäläsisustuksia ja hotellikonsepteja.

Tapio Wirkkala Rut Bryk -palkinto on kunnianosoitus korkeatasoiselle, uutta suunnitteluajattelua kehittävälle ammattitaidolle, materiaaliselle osaamiselle ja perinteisen tekemisen ymmärrykselle. Palkintona jaetaan Tapio Wirkkalan suunnitelman mukaan toteutettu pienoisveistos, joka on tehty säätiölle lahjoitetusta alkuperäisestä ns. rytmivanerista. Palkinto jaetaan 18.10. Rutin päivän juhlassa, jolloin Urquiola pitää lyhyen esitelmän omista töistään.

Lisätietoja:
www.patriciaurquiola.com