STOP THE PRESS!

Museoviraston kirjamessuosastolla tietoiskuja ja sähköisten palvelujen esittelyä

Museovirasto esittelee uusimpia julkaisujaan, sähköisiä kuvapalvelujaan ja kulttuuriympäristöpalvelujaan sekä kirjastopalvelujaan Helsingin kirjamessuilla ensi viikolla 27.–30.10. Lisäksi viraston osastolla 7 r 30 on lyhyitä tietoiskuja ajankohtaisista aiheista kuten viraston värikäs historia, julkaisutoiminta, arkeologinen kenttätutkimus sekä Kansallismuseon uudistuva näyttely- ja tapahtumatoiminta. Myös viraston johtoa ja muita asiantuntijoita on tavattavissa osastolla.

Museoviraston yhtenä painopisteenä Kirjamessuilla on sähköisten kaikille kansalaisille avoimien palvelujen esittely. Messupäivien aikana osastolla on mahdollisuus tutustua Kuvakokoelmat.fi-palveluun, johon on tallennettu laaja valikoima Museoviraston ja Suomen merimuseon historiallisesta kuva-arkistosta. Lauantaina 29.10. esitellään suomalaista kulttuuriympäristöä esitteleviä verkkopalveluita.

Tietoiskupuheenvuoroissa käsitellään muun muassa Museoviraston värikästä historiaa ja sen toimintaa tänään kuten arkeologisia kenttätutkimuksia ja niiden tuloksia sekä aineettoman kulttuuriperinnön tallentamista. Kansallismuseon tietoiskut kertovat museon uudistuvista näyttelyistä ja tapahtumista.

Myös uudet julkaisut esittelevät Museoviraston ja Kansallismuseon toimintaa. Tuoreimpien arkeologisten tutkimusten löydöistä kertova Monttu auki, valtion rakennusperintöä ja sen hoitoa esittelevä Valtiolle rakennettu sekä viraston historiaa vuosilta 1917–1972 käsittelevä Tutkimuksen ja hallinnon ristiaallokossa ovat esimerkkejä viraston tämänvuotisesta julkaisutuotannosta. Laajemmin suomalaista kulttuuriperintöä esitellään muun muassa Suomen maailmanperintökohteet -julkaisussa. Kansallismuseolta mukana on esimerkiksi syyskuun puolivälissä avautuneeseen Renessanssi. Nyt -näyttelyyn liittyvä kuvateos.

ESITTELYT JA TIETOISKUT MUSEOVIRASTON OSASTOLLA 7 r 30
Esittelyt:
Kuvakokoelmien palvelujen esittely torstaina 27.10. klo 10–20, perjantaina 28.10. klo 10–20 ja sunnuntaina 30.10. klo 10–18.
Sähköisten kulttuuriympäristöpalvelujen esittely lauantaina 29.10. klo 10–18.

Tietoiskut:
Torstaina 27.10.
klo 14 Arkeologinen kenttätutkimus tänään
yli-intendentti Marianna Niukkanen ja intendentti Riikka Alvik

klo 15 Aineeton kulttuuriperintö
aineettoman kulttuuriperinnön koordinaattori Leena Marsio

Perjantaina 28.10.
klo 13 Museoviraston julkaisutoiminta
pääjohtaja Juhani Kostet

klo 15 Kansallismuseon uudistuva näyttelytoiminta
ylijohtaja Elina Anttila

Lauantaina 29.10.
klo 11.15 Kansallismuseon pedagogiikka- ja tapahtumatoiminta
korkeakouluharjoittelija Juuso Koskinen

klo 14 Museoviraston värikäs historia
apulaisprofessori Visa Immonen