STOP THE PRESS!

Pieleen meni – palkittu komediauutuus Lontoosta Oulun kaupunginteatterin kevääseen

Keväällä 2017 Oulun kaupunginteatterissa nähdään neljä upeaa ensi-iltaa, joista ensimmäisenä vuoronsa saa 13.1. oopperan kantaesitys Neljäntienristeys. Pienen näyttämön uutuutena nähdään 19.1. kantaesitys Kultakausi, komedia kansakunnasta tuuliajolla. Pikisalin ohjelmistoon tulee 28.1. Oulun ammattikorkeakoulun kanssa tehty yhteistyöproduktio RAKASTAKAA!, jossa kuullaan Jacques Brelin lauluja rakkaudesta, elämästä ja kuolemasta. Kevään ensi-illat huipentaa Lontoossa palkittu komediauutuus Pieleen meni, jonka ensi-ilta on 11.3. suurella näyttämöllä. Näytelmän ohjaa Pertti Sveholm, joka on Oulussa ohjannut mm. suosikkinäytelmät The Addams Family sekä Valheet ja viettelijät.

Kevään teatterilippujen valtakunnallinen myynti alkaa torstaina 20.10. klo 8 osoitteessa teatteri.ouka.fi. Vierailuohjelmisto julkistetaan tammikuussa.

KEVÄÄN 2017 UUDET ENSI-ILLAT

Henry Lewis, Jonathan Sayer & Henry Shields
PIELEEN MENI|ensi-ilta lauantaina 11.3. suurella näyttämöllä

Komediauutuus Pieleen meni kertoo innokkaasta teatteriryhmästä, joka on lopultakin löytänyt voimavaroilleen sopivan näytelmän; Murha Havershamin kartanossa.

Murhamysteerin roolitus on kertakaikkisen onnistunut, lavasteet ja rekvisiitta vertaansa vailla. Kaikki on hiottu viimeisen päälle ja ensi-ilta saa tulla! Mutta Murphyn laki astuu voimaan, ja kaikki mikä voi mennä pieleen, menee pieleen. Poskettoman kaaoksen keskellä urheat näyttelijät eivät kuitenkaan lannistu, vaan laittavat likoon itsensä ja osaamisensa.

Alkuperäisteos The Play That Goes Wrong on Mischief Theatre Companyn komedia, josta tuli huippupalkintoja kahminut suurhitti Lontoossa. Se voitti mm. parhaan komedian Olivier-palkinnon vuonna 2015.

Rooleissa Janne Raudaskoski, Elina Keinonen, Mikko Leskelä, Joose Mikkonen, Mika Nuojua, Aki Pelkonen, Merja Pietilä ja Timo Reinikka. Ohjaus Pertti Sveholm. Lavastus ja puvut Jyrki Seppä. Suomennos Mikko Koivusalo.RAKASTAKAA!
| ensi-ilta lauantaina 28.1.2017 Pikisalissa
RAKASTAKAA! on Oulun kaupunginteatterin ja Oamkin yhteistyöproduktio, jossa kuullaan belgialaissyntyisen Jacques Brelin (1929 – 1978) lauluja. Hänen laulunsa ovat yleisinhimillisiä, jokaisen elämää koskettavia ja siksi ikuisia. Brel on räävitön ja säälimätön meitä ihmisiä kohtaan – kuitenkin samaan aikaan humaani ja parantumaton romantikko.

Jokainen illan aikana kuultavista lauluista on oma, pieni tarinansa. Yö, kaipaus, toivo, epätoivo, känni, riemu ja rienaus. Karheita tarinoita rakkaudesta, kuolemasta ja elämäntaistelusta. Sävelet ovat rytmikkäitä, eloisia ja vangitsevia.

Solistit: Jenni Siuruainen ja Antti Annola – Oamk sekä Merja Larivaara ja Kari-Pekka Toivonen. Muusikot: Pasi Hiltula, piano – Oamk, Jukka Nurmela, kontrabasso – Oamk, Anne-Mari Kanniainen, harmonikka ja Aarne Toivonen, lyömäsoittimet. Ohjaus Merja Larivaara. Lavastus Kalle Nurminen.

 

KULTAKAUSI – Strålande tider | kantaesitys torstaina 19.1. pienellä näyttämöllä

Kultakausi on Oulun kaupunginteatterin, Kajaanin kaupunginteatterin, Kemin kaupunginteatterin, Norrbottensteaterin ja Riksteaterin yhteistyöproduktio. Esitys on myös osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Sata vuotta sitten kultakauden suuret taiteilijat nostivat kansakunnan hämäristä esiin kuvataidetta ja kirjallisuutta. He kirjoittivat käsikirjoituksen, maalasivat lavasteet ja sävelsivät musiikin näytelmään nimeltä Suomi.
Sata vuotta itsenäistymisen jälkeen kenellekään ei tunnu olevan ihan selvää, mitä juhlitaan, kun juhlitaan satavuotiasta Suomea. Mutta onneksi voi aina lähteä risteilylle – vaihtaa vapaalle ja kellua näkymättömän rajan yli kultaisessa kuplassa!

Kultakausi tarjoaa katsojilleen ikkunapaikan, jossa voi nauttia inhimillisen synkkää komediaa samalla kun tähystelee horisontissa keinuvan kansakunnan tilaa.

Näytelmää esitetään yhteistyöteattereissa; ensi-ilta 26.1.2017 Kajaanissa, 2.2.2017 Kemissä ja syksyllä 2017 näytelmä lähtee Ruotsin kiertueelle. Oulussa esityksiä on yhteensä seitsemän tammi-helmikuussa.

Rooleissa Perttu Hallikainen (Kajaani), Mikko Korsulainen (Oulu), Annina Rokka (Oulu), Satu Tala (Kemi) ja Kimmo Tetri (Riksteater). Käsikirjoitus Jukka Heinänen (Oulu) ja Jani Lohikari (Riksteater). Ohjaus Jukka Heinänen ja Riku Innamaa (Kemi). Skenografi Riitta Raunio (Kajaani).


KEVÄÄN MUU OHJELMISTO

Kevään ohjelmistossa jatkavat myös 9.9.2016 kotimaisen kantaesityksensä saanut Merenkulkija sekä Lasse-Maijan etsivätoimisto (ensi-ilta 3.11.2016) ja Jääräpää (kantaesitys 4.11.2016).

Ooppera Neljäntienristeys juhlistaa 100-vuotiasta Suomea kymmenellä esityksellä 13.1. – 11.2.2017. Ooppera tuotetaan yhteistyössä Oulu Sinfonian, Oulun Ooppera ry:n, Oulun ammattikorkeakoulun ja Oulun konservatorion kanssa.

Seniorisopattulevat ohjelmistoon joulutauon jälkeen 19.1. alkaen, jolloin jatkuvat Merja Pietilän ja Anne Syysmaan Tanssilavan luona -esitykset. Suuren suosion vuoksi liput kannattaa varata hyvissä ajoin. Seniorisoppa-konsertit ovat Suomi 100 vuotta -teemalla 16.3. klo 11 sekä keväiset konsertit 11.5. klo 11 ja 18. Seniorisopat ovat ainoastaan senioreille. Jalkautumiset Oulun alueen hoito- ja palvelukoteihin jatkuvat. Seniorisoppa-esityksistä vastaa Merja Larivaara, tiedustelut teatteri@ouka.fi.

Lasten ja nuorten teatterifestivaali järjestetään jo 36. kerran 1. – 4.2.2017. Ohjelmisto julkistetaan ja liput tulevat myyntiin 23.11.2016.

Suuren suosion saaneet Nosta lippu salkoon -konsertit jatkuvat kevätohjelmistossa yleisön pyynnöstä. Vauhdista huolehtii 6-henkinen bändi solisteinaan mm. Merja Larivaara ja Kari-Pekka Toivonen sekä tähtiartisti 70-luvulta: la 1.4. Paula Koivuniemi ja pe 21.4. Eini.