STOP THE PRESS!

Jekyll & Hyde – 1. tuotantokausi

Jekyll and Hyde - 1. tuotantokausiOhjaus: Stewart Svaasabd, Colin Teague, Joss Agnew, Robert Quinn
Käsikirjoitus: Sarjan luoja Charkie Higson ja muita
Tuotanto: Foz Allan, Louise Sutton
Pääosissa: Tom Bateman, Donald Sumpter, Stephanie Hyam, Tom Rhys Harries, Natalie Gumede, Michael Karim, Richard E. Grant, Enzo Cilenti
Arvio: 3,5/5

Robert Louis Stevensonin klassinen pienoisromaani Tohtori Jekyll ja Mr. Hyde julkaistiin alun perin vuonna 1886. Sen jälkeen tämä ihmisen sisäisen hyvän ja pahan taistelusta kertova tarina on filmattu useasti. Nyt aiheeseen on tarttunut tv-sarja Jekyll & Hyde.

Sen alkuperäisen Hyden pojanpojassa tohtori Jekyllissä (Tom Bateman) ei omena ole kauas puusta pudonnut: muuten mukavalla nuorukaisella on vakavia vihanhallintaongelmia, sillä ilman pillereitä hänestä tulee suuttuessaan vastenmielinen ja väkivahva öykkäri Hyde. Hän lähtee 1930-luvun Lontooseen selvittämään syitä omituiseen käytökseensä. Jekyll saa pian huomata, että hänen ongelmansa kiinnostavat muitakin. Hirviöitä vastaan taisteleva tiedustelupalvelun ”other”-osasto MIO haluaa hänet puolelleen, samoin myös ne hirviöt, jotka hyytävän pelottavan kapteeni Dancen (Enzo Cilenti) johdolla tarvitsevat Hydeä vapauttamaan hirviöistä pahimman. Etteivät taistelut monstereita ja turhauttavat yritykset keksiä lääke Hydeä vastaan riittäisi, joutuu Jekyll vielä kahden naisen loukkuun.

Näitä erilaisten hirviöiden vastaisista taisteluista kertovia sarjoja on viime aikoina tehty pilvin pimein, esimerkiksi Penny Dreadful ja Grimm vain pari mainitakseni; Jekyll & Hyde pärjää tässä joukossa hyvin. Vähän Doctor Who -tyylisen sarjan epookki ja sotienvälinen tunnelma on tavoitettu hyvin, kuten myös peruslontoolaiset sumujen ja hämyisten kellarien tunnelmat. Seikkailut ovat mielikuvituksekkaita ja henkilöhahmojakin on maltettu rakennella, esim Donald Sumpter on aivan mainio Jekyllin palvelija, joka ampuu muun porukan kaikkein lentoonlähtevimmät ideat alas lakonisilla kommenteillaan. Lisääkin tätä katsoisi, varsinkin kun kausi loppuu jännittävään kontaan, mutta mahdollisesta toisesta kaudesta ei vielä ole tietoa.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by ITV Studios Limited, 2015

Traileri: