STOP THE PRESS!

Lisa Ekdahl konsertoi Maarianhaminassa ja Helsingissä huhtikuussa

Ruotsin suosituimpiin artisteihin lukeutuva Lisa Ekdahl saapuu keväällä Suomeen. Ruotsin omassa Vain elämää -tv-sarjassa Så Mycket Bättre vastikään hurmannut ja uutta musiikkia julkaissut Lisa Ekdahl konsertoi Maarianhaminan Alandicassa tiistaina 11. huhtikuuta ja heti seuraavana iltana Helsingin Savoy-teatterissa. Lipunmyynti konsertteihin käynnistyy maanantaina 31. lokakuuta.

Lisa Ekdahlin menestyksekäs ura käynnistyi vuonna 1994 ”Vem vet” -hitin myötä. Debyyttialbumi myi yli 800 000 kappaletta ja huikea menestys seurasi Ruotsin lisäksi myös muissa Pohjoismaissa. Myös englanniksi paljon levyttänyt Lisa Ekdahl on kirjoittanut nyt uutta ruotsinkielistä musiikkia, jota on päästy kuulemaan ”Famna jorden” -EP:n muodossa. Uusi albumi on luvassa helmikuuksi. Paluun ruotsiksi laulettuun musiikkin kirvoitti osallistuminen Så Mycket Bättre -tv-ohjelmaan, jossa Ekdahl pääsi tulkitsemaan muiden ruotsalaisartistien kappaleita.

Lisa Ekdahlin ainutlaatuinen ääni ja omintakeinen ote popiin ja jazziin on vienyt hänet Ruotsin lisäksi laajasti myös kansainvälisille areenoille. Vuoden 2015 laajamittainen maailmankiertue vei Ekdahlin ”Look To Your Own Heart” -levynsä (2014) tiimoilta Skandinavian ja Euroopan lisäksi Kiinaan saakka. Ekdahlin tyylikkäästi svengaavaan yhtyeeseen kuuluvat Mathias Blomdahl (kitara, basso, laulu), Josef Zakrisson (basso, rummut, laulu), Per ”Texas” Johansson (saksofoni, klarinetti, huilut) ja Lisan oma poika Milton Öhrström (piano, urut, mellotron).

Ekdahlin englanninkielinen ”Look To Your Own Heart” -albumi on kerännyt hehkutusta kansainvälisesti, esimerkiksi brittiehdistössä levyä on kehuttu näin:

”We love you Baby” – The Guardian
“Can white girls sing the Blues? – This one can” – Independent
“A classic in the making” – What’s On
“Sultry, laid back bossanova at its coolest and grooviest” – Sunday Express
“It’s like summer on CD” – Footloose

KONSERTIT:
Lisa Ekdahl (SWE)
Ti 11.4.2017 klo 19 Alandica, Maarianhamina
Ke 12.4.2017 klo 19.30 Savoy-teatteri, Helsinki

LIPUT:
Myyntiin ma 31.10.2016 klo 9
Maarianhamina: palvelumaksuineen alkaen 56 euroa nettikaupasta www.alandica.ax
Helsinki: palvelumaksuineen alkaen 56 / 46 euroa Savoy-teatterin lippukassalta ja Ticketmasterista