STOP THE PRESS!

Kansallisteatterin Keuhkot vierailee Tampereen Teatterissa

Kuvassa: Ria Kataja ja Mikko Nousiainen Kuva: Stefan Bremer  Kansallisteatteri

Kuvassa: Ria Kataja ja Mikko Nousiainen
Kuva: Stefan Bremer
Kansallisteatteri

Kansallisteatterissa ensi-iltansa saanut ja loppuunmyydyille saleille esitetty Keuhkot-näytelmä vierailee Tampereen Teatterin Frenckell-näyttämöllä viisi kertaa 3.11. alkaen. Ria Kataja ja Mikko Nousiainen nähdään intiimin ekologisen rakkaustarinan tähtinä.

Ria Kataja ja Mikko Nousiainen ovat elämänvalintojaan pohtiva pariskunta Duncan Macmillanin menestysnäytelmässä, jossa maapallonkokoiset ongelmat ottavat mittaa tavallisen ihmisen elämästä. Taiturimaisesta dialogistaan tunnettu näytelmäkirjailija-ohjaaja Juha Jokela on suomentanut intiimin mutta monikerroksisen näytelmän ja vastaa sen ohjauksesta.

Draama valinnoista, seurauksista ja elämän ennustamattomuudesta on viimeiseen hengenvetoon asti yllättävä, älykäs, hauska ja koskettava. Sen keskiössä on näyttelijäntyö paljaimmillaan ja parhaimmillaan. Kumpi tuhoutuu ensin, planeetta vai parisuhde? Onko oikein hankkia lapsi tällaiseen maailmaan? Näytelmä on pieni, mutta sen kysymykset isoja.

”Mä voisin lentää New Yorkiin ja takasin joka päivä seittemän vuoden ajan enkä silti sais aikaseks yhtä isoo hiilijalanjälkee kun tekemällä lapsen. Kymmenen tuhatta tonnia hiilidioksidia. Painaa saman verran kun Eiffel-torni. Mä synnyttäisin Eiffel-tornin.”

Esitykset Tampereen Teatterin Frenckell-näyttämöllä: to 3.11. klo 19/pe 4.11. klo 19/pe 2.12. klo 19/la 3.12. klo 13/ke 14.12. klo 19.
Liput 34 €. Kesto 1 t 40 min.