STOP THE PRESS!

Heurekan sähköinen tiedeshow lähtee koulukiertueelle

Kuva: Anniina Nissinen / Heureka

Kuva: Anniina Nissinen / Heureka

Positiivista sähköenergiaa alakouluille! Tiedekeskus Heurekan ja Sähköturvallisuuden edistämiskeskuksen (STEK ry) yhteistyö näkyy pian alakouluilla kiertävänä sähköaiheisena tiedeshowna.

Pop-up Heurekan innostava ja viihdyttävä Sähköä ilmassa – tiedeshow kiertää loka-marraskuun aikana kahdeksassa alakoulussa ympäri maata. Kiertue starttaa Eurasta 31. lokakuuta päättyen Kuusamoon marraskuun puolivälissä.

Kiertueen tarkoituksena on rohkaista koululaisia tutustumaan tarkemmin sähköön ja näyttää, mitä sen turvallinen ja älykäs käyttö tarkoittaa. Näkymätön sähkö herää eloon aivan uudella tavalla energisen ja sähäkän tiedeshown myötä.

-Sähkö on mukana meidän kaikkien arjessa joka päivä, mutta harva tietää siitä paljoakaan. Vasta sähkön puuttuminen saa ymmärtämään sen tärkeyden, Heurekan näyttelytuottaja Sami Pihkala sanoo.

Tiedekeskuksen näkökulmasta sähkö on mielenkiintoinen teema, ja tälläkin hetkellä Heureka-klassikoissa on mukana sähköön liittyviä näyttelykohteita.

-Sähköä ilmassa -kiertue on myös oiva tapa viedä Heurekaa ja tiedettä niille kouluille, jotka eivät välttämättä muuten pääsisi käymään tiedekeskuksessa.

Suomea kiertävän tiedeshown tavoitteena on saada aikaan niin paljon positiivista sähköenergiaa, että oppilaat innostuisivat osallistumaan myös STEK Sähkökisaan.

-Haluamme että lapset ja nuoret oppivat jo nuorena sähkön käytön perusteet mutta ymmärtäisivät myös sähkön tulevaisuuden mahdollisuuksia, STEKin toimitusjohtaja Timo Kekkonen sanoo.

Sähköä ilmassa -kiertue on osa Heurekan ja STEKin monivuotista yhteistyöprojektia. Tähän liittyen Heurekassa avataan uusi sähköaiheinen näyttelykokonaisuus huhtikuussa 2017.

Pop-up Heureka on tiedekeskuksen suunnittelema tiedeshow, jolla tiede tuodaan ympäristöihin, joissa ihmiset liikkuvat: kauppakeskuksiin, yleisötapahtumiin, kouluihin ja työpaikoille.

Sähköä ilmassa! -kiertueaikataulu:

31.10. Eura, Panelian koulu (Kaskistontie 21)
1.11. Eurajoki, Keskustan koulu (Runkotie 3)
2.11. Porvoo, Kevätkummun koulu (Sammontie 3)
3.11. Ylöjärvi, Veittijärven koulu (Keskivainiontie 5)
8.11. Mikkeli, Valteri-koulu Mikael (Liuskekatu 1)
9.11. Jyväskylä, Keski-Palokan koulu (Saarijärventie 56)
10.11. Seinäjoki, Kirja-Matin koulu (Kirkkokuja 20)
17.11. Kuusamo, Nilonkankaan koulu (Katekeetantie 3 H)