STOP THE PRESS!

Luonnonkasvit hyötykäyttöön & Lähiömutsi, elämäntapana ammatti

Keskiviikkona 9.11. Kaupunkilaisia ekotekoja -sarjassa puhuvat kasvitieteen professori, tietokirjailija Sinikka Piippo ja ammattibloggaaja, toimittaja Hanne Valtari. Myyrmäen kirjastossa järjestettävä teemailta jatkaa sarjaa, jossa kuullaan monipuolisia puheenvuoroja ekologisesta elämästä.

KAUPUNKILAISIA EKOTEKOJA: Villivihanneksia ja unelmahommia
keskiviikkona 9.11. klo 18–20, Myyrmäen kirjasto (Paalutori 3, Vantaa)

18.00–18.45 Sinikka Piippo: Luonnonkasvit hyötykäyttöön
Syötäväksi, mausteeksi tai rohdoksi kelpaavia kasveja tunnetaan Suomesta jopa satoja lajeja. Mihin kaikkeen luonnonkasveja voi käyttää? Luonnonkasvien hyötykäyttöä 1980-luvulta lähtien opettanut kasvitieteen professori ja tietokirjailija Sinikka Piippo kertoo, miten villivihannekset voi kerätä ja säilöä, mitä niiden sisältämistä aineosista tiedetään ja mitkä ovat tehovaikutukset terveyteemme. Piippo on kirjoittanut muun muassa teokset Villivihannekset (2016), Mielen ruokaa (2014) ja Puhdasta ravintoa (2013).

18.45–19.30 Hanne Valtari: Lähiömutsi – elämäntapana ammatti
Millaista on kaupunkilainen ekoelämä? Ja miten siitä kirjoittamisesta voi luoda itselleen ammatin? Kotikaupunkimatkailu, urbaani marttailu, kotoilu ja ekologiset valinnat kaupunkilähiössä – muun muassa näistä aiheista kirjoittaa ammattibloggaaja Hanne Valtari. Uudessa Mustassa työskennellyt toimittaja kirjoittaa Lähiömutsi-perheblogia ja toimii Suomen Blogimedian tuottajana. Valtarin ja Satu Rämön yhdessä kirjoittama tietokirja Unelmahommissa – tee itsellesi hyvä työ ilmestyy maaliskuussa 2017.

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan kaupunkilaisista ekoteoista, tietokirjoista ja unelmatöistä!

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Myyrmäen kirjasto ja Suomen tietokirjailijat ry.
Vapaa pääsy.