STOP THE PRESS!

Turku Bandstandiin ilmoittautuminen on alkanut

Turun kaupungin nuorisopalvelut järjestää jälleen suositun Turku Bandstand -bändikilpailun. Kisa käydään vuonna 2017 jo 21. kerran. Ilmoittautuminen on auki nyt ja jatkuu perjantaihin 13. tammikuuta saakka. Bandstand on kilpailuttanut vuosien saatossa jo 943 yhtyettä.

Turku Bandstand -kilpailu on matalan kynnyksen mahdollisuus ottaa ensikosketus esiintymislavoille. Joka vuosi moni nuori yhtye tekee ensimmäisen julkisen esiintymisensä kisassa.

Tammi–maaliskuun aikana käytävästä bändikilpailusta valitaan jälleen 4–5 yhtyettä Turku Rock Academyn kahden vuoden valmennukseen. Yhtyeet saavat tänä aikana maksutonta opastusta musiikkialan huippuammattilaisilta niin studiotyöskentelyssä kuin laulun- ja soitonopetuksessakin. Valmennus pitää sisällään myös monenlaisia muita kursseja.

– Bändeille järjestetään sen kehityksen mukaan keikkoja, tuotetaan julkaisuja sekä kuvataan musiikkivideoita ja promootiokuvia. Kisaan osallistuminen on ainoa tapa tulla valituksi Rock Academyyn, kertoo toiminnanjohtaja Tomi Arvas.

Arvas muistuttaa, että menestyminen kilpailussa ei ole edellytys päästä mukaan Academyn toimintaan, mutta järjestäjien mielenkiinnon herättäminen on.

Tiedossa uusia
yhteistyökumppaneita

– Turku Rock Academyn yhteistyökumppanien määrä on tänä päivänä jo melkoinen, esimerkkeinä vaikka Ruisrock, Karjurock, Playground Music ja NEM Agency. Luvassa on ensi vuonna myös täysin uusia kuvioita, vihjaa Tomi Arvas.

Vaikka kyseessä on kilpailu, ei menestyminen ole pääasia.

– Tapahtumassa on hieno tilaisuus vaikka testata omaa yhtyettään live-tilanteessa yleisön edessä ja saada siitä palautetta.

Kisasta tullaan myös poimimaan esiintyjiä tuleviin Turku Band Festival -tapahtumiin.

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostitse osoitteeseen tomi.arvas@turku.fi. Viestissä tulee ilmoittaa yhtyeen nimi ja kotipaikkakunta, jäsenten koko nimet, iät ja instrumentit sekä yhteyshenkilön sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Mukaan saavat osallistua yhtyeet, joiden kotipaikka on Salo–Forssa–Laitila-alueen sisäpuolella. Kolme neljäsosaa jäsenistä tulee olla alle 30-vuotiaita. Yhtyeiden tulee esittää vain omaa materiaaliaan, eikä heillä saa olla voimassaolevaa levytyssopimusta. Kilpailussa kukin yhtye esittää 15 minuuttia omia kappaleitaan. Musiikkialan ammattilaisista ja moniosaajista koostuva raati antaa kaikille kirjallisen palautteen ja valitsee jatkoon menevät yhtyeet.

Voittaja saa palkinnokseen studiopaketin, joka kattaa V.R. Studiolla äänitetyn singlen musavideoineen. Lisäksi järjestäjä poimii kisasta kiinnostavia yhtyeitä, joille tarjotaan esituotantopaketteja ja äänitysaikaa. Kisa käydään alku- ja välierien osalta Nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa. Finaali järjestetään ravintola Gongin isossa salissa lauantaina 18. maaliskuuta 2017.

– Esityspaikkojen henkilökunta avustaa mieluusti esimerkiksi tekniikan kanssa, joten Bandstand on pehmeä tapa aloittaa keikkalavojen valloittaminen, Arvas heittää.

Turku Rock Academy on Turun kaupungin nuorisopalveluissa vuonna 2011 rakennettu bänditoiminnan kehittämismalli, joka on levinnyt seitsemään muuhun kaupunkiin ympäri maata (Tampere, Jyväskylä, Joensuu, Helsinki, Espoo, Vantaa ja Rauma). Vuonna 2013 Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi hankkeelle kolmen vuoden avustuksen, jonka turvin toiminnasta pyritään saamaan valtakunnallinen ja pysyvä nuorisotyön muoto. Turku Rock Academyn valmennukseen on mahdollista päästä mukaan vain Turku Bandstand -kilpailun kautta.

Ilmoittautumisohjeet löytyvät myös osoitteesta: www.turkubandstand.fi