STOP THE PRESS!

Tatu ja Patu –elokuva houkutellut teattereihin jo yli 200.000 katsojaa

Keskiviikkona 19.10. ensi-iltansa saanut kokoperheen elokuva KANELIA KAINALOON, TATU JA PATU! on ylittänyt kahdessa viikossa 200.000 katsojan rajapyykin. Elokuvan on nähnyt tähän päivään mennessä jo huimat 202.481 katsojaa.

Antti Holman, Riku Niemisen ja Eedit Patrakan tähdittämä elokuva on noussut kertaheitolla kaikkien aikojen suosituimpien kotimaisten perhe-elokuvien joukkoon. ”On ollut todella ilahduttava nähdä, kuinka positiivisen vastaanoton elokuva on saanut eri ikäisissä katsojissa. Tavoitteemme oli tehdä elokuva, jonka parissa myös lasten vanhemmat viihtyvät.”, kommentoi elokuvan tuottaja Riina Hyytiä.

Elokuva saa kansainvälisen ensi-iltansa perjantaina Chicagon lastenelokuvafestivaaleilla, jonka viralliseen ohjelmistoon se on valittu.

Tatu ja Patu seikkailevat Aino Havukaisen ja Sami Toivosen yhdessä kirjoittaman ja kuvittaman lastenkirjasarjan päähenkilöinä yhteensä 17 kirjan sivuilla. Kirjoja on myyty yli miljoona kappaletta ja hahmojen pohjalta on tehty nyt ensimmäistä kertaa elokuva.

Elokuvan pääosissa vauhdikkaina Outolan poikina Tatuna ja Patuna nähdään maamme eturivin komediatähtiin kuuluva kaksikko – Antti Holma ja Riku Nieminen. Näiden 9-vuotiaan ystävän Veeran roolin tekee huikea nuori näyttelijälupaus Eedit Patrakka.

Elokuvan on ohjannut Rike Jokela ja käsikirjoittanut Aino Havukainen. Sen ovat tuottaneet Riina Hyytiä ja Max Malka Dionysos Filmsistä. Elokuvan levittää Nordisk Film.