STOP THE PRESS!

Livetwiittaustempaus Mielensäpahoittajan Suomen harjoituksista

Verkon yhteisöpalveluja paimentavien viestintäammattilaisten joukko kokoontuu 23.1.2017 Tampereelle CMADFI-päivään pohtimaan somen hallintaa ja kannustamista. Päivän iltaohjelmasta odotetaan niin Twitterissä kuin teatterimaailmassa ennen näkemättömän laajaa livetwiittaustempausta, kun satakunta ammattivisertäjää pääsee seuraamaan Tuomas Kyrön Mielensäpahoittajan Suomen harjoituksia Tampereen Työväen Teatteriin vain kymmenen päivää ennen kantaesityksen ensi-iltaa.

Kuudetta kertaa Suomessa järjestettävä CMADFI (Community Manager Appreciation Day Finland) on kasvanut merkittäväksi lähes 300 someammattilaisen tapahtumaksi, jossa käsitellään ammattikunnan ajankohtaisia kysymyksiä. Vapaaehtoisvoimin ja sponsoreiden tuella järjestettävän päivän ohjelma suunnitellaan yhteisöllisesti verkossa.

– Tällä kertaa tarkastellaan somenhallintaohjelmistoja ja pohditaan porukalla, mikä verkkoyhteisöjen jäseniä motivoi ja miten työpaikoilla kannustetaan osallistumiseen niiden omissa sisäisissä yhteisöissä, kertoo tapahtuman primus motor, sosiaalisen median kouluttaja, konsultti ja Wikipedia-aktiivi Johanna Janhonen. Tapahtumalla halutaan myös tehdä näkyväksi yhteisömanagereiden jatkuvasti kasvavaa ja kehittyvää ammattikuntaa.

– On myös tärkeää kiittää näitä usein tuntemattomiksi jääviä viestinnän ja vuorovaikutuksen taitajia heidän työstään yhteisöjensä hyväksi, Janhonen muistuttaa.

Teemapäivästä kiinnostuneiden on syytä olla valppaina viikolla 45, jolloin ilmoittautuminen verkossa avataan, sillä runsaat 250 paikkaa varattiin viimeksi vain muutamassa tunnissa. Tapahtumaan osallistuminen on ilmoittautuneille maksutonta, mutta ruokailusta osanottajat maksavat ennakkoon.

Tapahtuma on hakenut ihannekokoaan, joka nyt on johdettu Suomen yhteisömanagereiden Facebook- ja LInkedin-ryhmien jäsenmäärien perusteella. Tavoitteena on saada näistä mukaan puolet, eli tarkalleen 266 osanottajaa järjestäjien ja alustajien lisäksi. Tapahtumaa voi seurata myös verkkoon striimattuna tai Twitterin kautta.

CMADFI-päivän 2017 pääyhteistyökumppaneita ovat Tampereen yliopisto, Tekesin Liideri-ohjelma, Meltwater ja DigiSyke-hanke. Tapahtumaa tukee myös joukko pienempiä yhteistyökumppaneita.

Lisätietoja tapahtuman verkkosivuilta
www.CMAD.fi