STOP THE PRESS!

Selko- ja yleiskielinen koko perheen seikkailukirja ilmestynyt

Metsän pieni kansaMetsän pieni kansa on ainutlaatuinen, selkokielellä ja yleiskielellä kirjoitettu teospari. Se on seikkailu- ja taidekirja, jossa seuraillaan metsän pikkuväen edesottamuksia Suomen taiteesta vanhassa tutussa ja välillä uudemmassakin kuvastossa.

Kirjan tekstit on kirjoittanut Marjatta Levanto. Kuvituksena on lukuisten vanhojen taiteilijoiden  ja nykypäivän tekijöiden teoksia sekä niiden maailmassa seikkailevia, taiteilija Julia Vuoren loihtimia pieniä metsäläisiä. Kirjan kustantaa kulttuurikustantamo Maahenki Oy.

Metsän pikkuväki koostuu hyvin erilaisista ja eri-ikäisistä hahmoista: tontuista, vedenhaltijoista, tuulen hengistä, maahisista, hiisistä, menninkäisistä ja peikoista. Suomen kansan myyttiset tarinat, uskomukset ja luonnonmagiikka saavat ilmaisunsa tuossa porukassa, jossa jokaisella hahmolla on oma tunnistettava luonteensa, omat vaikeutensa, ilonaiheensa ja toiveensa.

Samasta aineistosta laadittu selkokielinen rinnakkaisteos on tarkoitettu niille, joille kirjoitetun kielen on hyvä olla helposti, iloa tuottavasti ja vaivattomasti omaksuttavissa. Selkokielisen materiaalin käyttäjäkunta on laaja maahanmuuttajista muistisairaisiin ja ylipäätään vanhuksiin, lukemaan opettelevista erityistukea tarvitseviin.

Selkokielisen kirjan asiantuntijakumppanina on Selkokeskus.

Julia Vuoren ja Marjatta Levannon aikaisemmista kirjoista Unennäkijä tulee, Hugo Simbergin maailma on saanut Bolognan kirjamessujen lastenkirjasarjan ensimmäisen palkinnon. Nykytaide suurin piirtein ja Taivaallinen suurperhe ovat olleet Junior Finlandia -ehdokkaina. Leonardo oikealta vasemmalle oli ehdolla pohjoismaiden parhaaksi lasten- ja nuortenkirjaksi?

Tekijät
Marjatta Levanto
on maamme ensimmäinen taidemuseolaitoksen museolehtori ja museopedagogiikan uranuurtaja. Hän on kirjoittanut useita lapsille, nuorille ja aikuisillekin suunnattuja taidekirjoja, sanoittanut lastenlevyjä sekä tehnyt taiteesta elokuvia, näyttelyitä, multivisioita ja videoita.

Hän on saanut mm. nuortenkirjallisuuden valtionpalkinnon, lastenkulttuurin valtionpalkinnon, Helsingin kaupungin kulttuuripalkinnon ja Suomen tietokirjailijoiden Tietopöllöpalkinnon.

Julia Vuori on helsinkiläinen kuvittaja-graafikko ja sarjakuvataiteilija. Hän on kuvittanut lukuisia lastenkirjoja ja piirtänyt eläinaiheista Sika-sarjakuvaa sekä siihen liittyvää kirjasarjaa. Hän on saanut mm. Kritiikin kannukset, Nuoren taiteen Suomi-palkinnon, Rudolf Koivu -palkinnon ja lastenkulttuurin valtionpalkinnon.

 

Metsän pieni kansa
Marjatta Levanto – Julia Vuori

© Tekijät ja Maahenki Oy
ISBN 978-952-301-069-7
teksti: Marjatta Levanto
kuvitus: Julia Vuori
ulkoasu: Tiina Ripatti
Kuvankäsittely: Petri Kuokka/Aarnipaja Oy
Painopaikka: Bookwell Oy, Porvoo
Kustantaja: Maahenki Oy
Maahenki Oy, Helsinki 2016