STOP THE PRESS!

Pop & Jazz Konservatorio on saanut kunniamaininnan ammatillisen koulutuksen laatupalkintokilpailussa

Opetus-ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen luovutti kunniamaininnan Pop & Jazz Konservatoriolle tiistaina 1.11.2016 Jyväskylässä ammatillisen koulutuksen seminaarissa, tunnustuksena PJK:n ammatillisen koulutuksen erinomaisesta toiminnasta osaamisperusteisuuden ja asiakaslähtöisyyden kehittämisessä.

Arviointiraadin perustelut Pop & Jazz Konservatorion kunniamaininnalle

Pop & Jazz Konservatoriossa on kehitetty erinomaisesti toiminnan osaamisperusteisuutta ja asiakaslähtöisyyttä. Konservatorio on kehittänyt uudenlaisen tavan toteuttaa opintojen alussa orientaatioviikko, jonka aikana tehdään osaamisen tunnistamista ja tunnustamista sekä suunnitellaan opiskelijoiden opintopolkuja. Esimerkillistä on myös arvolähtöisen jaksojärjestelmän käyttöönotto ja opiskelijoiden opintojen aikaisen työn opinnollistaminen. Pedagoginen johtaminen on tärkeässä roolissa uusien toimintamallien käyttöönotossa. Alan erityispiirteet on otettu hyvin huomioon toimintaa kehitettäessä. Rakenteet ja toimintamallit tukevat yrittäjyyden ja ammattimaisuuden edistämistä. Konservatoriossa pyritään tavoitteellisesti vahvistamaan opiskelijoiden itsensä työllistämisen taitoja. Konservatoriolla on erinomainen maine ja sieltä valmistuvat opiskelijat menestyvät hyvin työelämässä.

Laatupalkintokilpailu

Laatupalkintokilpailulla kannustetaan ammatillisen koulutuksen järjestäjiä toiminnan laadun arviointiin ja parantamiseen. Vuoden 2016 laatupalkintokilpailun eritysteemana oli osaamisperusteisuus ja asiakaslähtöisyys, eli ammatillisen koulutuksen käynnissä olevan reformin keskeiset tavoitteet.

Laatupalkinnot voittivat Kauppiaitten Kauppaoppilaitos MERCURIA, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä PKKY ja Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK.