STOP THE PRESS!

Sirkusopiskelijat taistelevat Mikä-Mikä-Maassa på svenska

Turun AMK:n Taideakatemian toisen vuoden sirkusopiskelijat ovat mukana Åbo Svenska Teaterin näytelmässä Peter Pan. Suomenkielisille opiskelijoille yksi haaste harjoituksissa on ollut näytteleminen ruotsiksi.

“Olen jonkun verran puhunut ruotsia ja se on minulle aika helppo kieli. En ole kuitenkaan aikaisemmin näytellyt, joten vieraalla kielellä se on haastavaa. Oman lisänsä tuovat vielä sirkusjutut”, sanoo Grynetiä esittävä Mari Reijonen.

Trasletia näyttelevällä Sanna Leinosella on erilainen tausta kielen kanssa.

“Olen saanut peruskoulussa vapautuksen ruotsista. On se vaikeaa, kun käteen lyödään käsikirjoitus, josta ei ymmärrä hölkäsen pöläystä. Olen kuitenkin oppinut paljon ja minua on autettu esimerkiksi ääntämisessä, joten vuorosanani alkavat ehkä jo kuulostaa ruotsilta”, Leinonen naurahtaa.

”On aika kova kombo näytellä, tehdä sirkusta ja selvitä hengissä, kaikki tämä vielä ruotsiksi”, hymyilee Taggenin roolissa nähtävä Henna Pötsönen.

Esityksen harjoitukset ovat täyttäneet lähes koko kalenterin syksyn alusta lähtien. Opiskelijat kertovat, että harjoituksia on joka arkipäivä kaksi kertaa päivässä. Ensimmäiset ovat kello 11.00–15.00 ja iltaharjoitukset kello 18.30–22.00.

“Jos ennen yhtätoista aamulla jaksaa tehdä jotain, niin on aikaa muuhunkin”, Leinonen sanoo.

Taisteluihin treenaamisen opiskelijat ovat aloittaneet jo keväällä.

“Taistelukohtaukset ovat meille täysin uusia, joten niissäkin on sopivasti haastetta,” sanoo Reijonen.

Peter Pan saa ensi-iltansa 10.11.2016. Näytelmästä esitetään sekä avoimia esityksiä, että päivänäytöksiä koululaisryhmille toukokuuhun 2017.