STOP THE PRESS!

Kansainvälinen WOW – Women of The World festivaali järjestetään Tampereella maaliskuussa 2017

Suomen naiset ovat yhdistäneet voimansa ja tuloksena on tyttöjä ja naisia juhliva kolmipäiväinen festivaali. WOW FINLAND 2017 -tapahtuman johtajina toimivat Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas, Suomen Lontoon Instituutin johtaja Pauliina Ståhlberg sekä Feministisen ajatushautomo Hatun johtaja Rosa Meriläinen. WOW haluaa brändätä feminismin uusiksi: avoimeksi ja iloiseksi. Tavoite on, että jokainen saisi valita itse elämänsä suunnan ja kukoistaa. Panostaminen tyttöihin ja naisiin on osaltaan keino tämän maailman ongelmien ratkaisemiseksi.

“Suomi oli maailman ensimmäinen maa, joka antoi täydet poliittiset oikeudet naisille vuonna 1906. Tälle hyvin näkemykselliselle ratkaisulle on Suomen taloudellinen, sosiaalinen ja ekologinen menestys pitkälti rakennettu. Kolme vuotta olemme innostaneet ja innostuneet ihmisistä, jotka ovat halunneet lähteä juhlistamaan tätä asiaa valtakunnallisesti ja kansainvälisesti itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi.”, kertoo Paulina Ahokas.

”WOW Finland tarjoaa mahdollisuuden keskustella kaikesta siitä, mistä on keskusteltava. Se ei onnistu, ellei meillä ole myös hauskaa yhdessä. Siksi juhlimme, siksi järjestämme festivaalin, emme konferenssia. Kun naiset ja tytöt ovat vapaita ja kaikki ihmiset tasa-arvoisia keskenään sukupuoleen katsomatta, voimme vahvistaa jokaisen kykyä valita itse”, jatkaa Rosa Meriläinen.

Festivaali juhlistaa Suomen ja maailman naisia monenlaisen, yllättävän ohjelman merkeissä. Ohjelmiston kokoamiseen on osallistunut yli 690 naista ja tyttöä valtakunnallisella WOW Finland Think In -turneella, jonka tapahtumia on järjestetty Tampereella, Helsingissä, Turussa, Jyväskylässä, Vaasassa, Imatralla ja Rovaniemellä. Festivaalin ohjelma on tehty näiden ajatusten lähtökohdasta ja se koostuu mm. keskusteluista, paneeleista, esitelmistä, työpajoista, teatterista, musiikista, elokuvasta, komiikasta, tanssista ja yhdessä tekemisestä, sisältäen niin vakavampia aiheita kuin kevyttä iloitteluakin.

WOW Finlandin ambassadoreina ja naiseuden ja tyttöyden juhlistamisessa on tiiviisti mukana joukko Suomen eturivin vaikuttajanaisia: muslimiaktivisti Maryan Abdulkarim, some-asiantuntija Fatima Anttonen, yrittäjä MKB Mirja Borgström, toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä, puheenjohtaja Anna Jungner-Nordgren, kirjailija Rosa Liksom ja olympiamitalisti Virpi Sarasvuo ja mediavaikuttaja Maria Veitola. Näiden upeiden naisten lisäksi ambassadorina toimii myös ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen. Ohjelmassa esille pääsevät esille mm. maailman ensimmäinen LGBT-pääministeri Jóhanna Sigurðardóttir ja viihdemaailman grand old ladyt Lenita Airisto, Hilja Grönfors ja Seela Sella. Iltakonserteissa lavalle astuvat mm. Jenni Pääskysaari ja Maria Veitola, joista ensimmäinen juontaa komiikkaa, musiikkia ja monitaiteellisia esityksiä tarjoavan Naurunkarkailu-gaalan, ja jälkimmäinen suomalaisia naissäveltäjiä ja -sanoittajia juhlistavan päätöskonsertin.

WOW Finland:

Päivämäärät: 11.-12.3.2017
Paikka: Tampere-talo
Liput: Superpassi 77 € (sis. 2 päivän passin ja iltakonsertit)
1 päivän lippu 23 € / 2 päivän lippu 43 €
Naurunkarkailu-gaala 23 €
Päätöskonsertti 23 €

Early Bird -hinnat ovat voimassa 30.12. saakka
Lisätiedot: Lipunmyynti alkaa 7.11.

WOW Women of The World on Lontoon Southbank Centressa kehitetty tapahtumakonsepti. WOW Finlandin työryhmään kuuluvat viestintä- ja markkinointiassistentti Terhi Asumaniemi, tuottaja Jenni Bergman, presidentti Tarja Halonen, tuottaja Saaga Heiliö, intendentti Helena Hiilivirta, pormestari Anna-Kaisa Ikonen, toimitusjohtaja Pauliina Inervo, toiminnanjohtaja Pilvi Kuitu, toiminnanjohtaja Minnakaisa Kuivalainen, hallituksen puheenjohtaja Mirva Merimaa, bloggaaja Emmi Nuorgam, tuottaja Vappu Raappana, toiminnanjohtaja Hanna Rosendahl, kirjailija Johanna Sinisalo, projektipäällikkö Outi Sippo-Purma, tuottaja Sohvi Sirkesalo, ohjelmapäällikkö Johanna Sumuvuori, yliopistonlehtori Tiina Syrjä, johtaja Saara Särmä ja tutkija Salome P. Tuomaala.
Lisätietoja:
www.wowfinland.fi (sivusto avautuu tänään klo 14)