STOP THE PRESS!

Suomen ensimmäinen vanhuskalenteri on täynnä rohkeutta, rakkautta ja ryppyjen rikkautta

Vapaaehtoisyhteisö Siskot ja Simot on julkaissut satavuotiaan Suomen kunniaksi seinäkalenterin, Suomen ensimmäisen vanhuskalenterin. Sen kuvissa esiintyvät vanhukset edustavat sukupolvea, joka on tehnyt valtavan työn tämän päivän Suomen hyväksi. Kalenterin tuotoilla kerätään varoja kiitosjuhlahankkeeseen. Kiitosjuhlien kunniavieraina ovat hyvinvointimme perustan rakentajat ympäri Suomen, eli nykyiset vanhukset.

Vuonna 2017 Suomea juhlistetaan ympäri maata monin eri tavoin. Vapaaehtoisyhteisö Siskojen ja Simojen yhteisökoordinaattori Eero Väisänen muistuttaa, että juhlahumun keskellä oman huomionsa ovat ansainneet vanhukset – he, jotka ovat hyvinvointimme meille rakentaneet.

Vanhuskalenterissa keskiöön nousevat vanhukset: on satavuotias sotaveteraani Aleksanteri, entinen rakennusmies, ja 86-vuotias Alpo, pitkän linjan kuntapoliitikko. 89-vuotias Aira on tullut tutuksi tanssinopettajana ja 94-vuotias Sirkka-Liisa on puolestaan ollut farmaseutti.

– Kaikki he ovat olleet mukana rakentamassa Suomea sellaiseksi maaksi, jossa me nyt asumme, kukin oman elämäntyönsä kautta. Haluamme tuoda esille sitä työtä, jonka tämä sukupolvi on hyväksemme tehnyt. Kalenteri on kiitollisuuden ja kunnioituksen osoitus koko sukupolvelle.

Kalenterin kuvat mukailevat juhlavuoden teemaa, joka on Yhdessä. Ne kertovat erilaisista kohtaamisista sekä välittämisestä, läsnäolosta ja yhdessä olemisen ilosta. Valokuvat on ottanut valokuvaaja Aino Huovio.

Kalenterilla varoja kiitosjuhlaan

Kalenterin tuotoilla Siskot ja Simot kerää varoja kiitosjuhlahankkeeseen. Eero Väisänen haastaa myös kansalaisyhteisöjä mukaan kiitosjuhlien järjestämiseen, kukin omassa kunnassaan.

– Kansakuntamme historia on täynnä keskinäistä auttamista ja välittämistä. Vapaaehtoisilla kansalaisilla ja yhteisöillä on nyt hyvä mahdollisuus tehdä yhdessä juhlavuodesta myös kiitollisuuden vuosi ja osoittaa arvostusta heille, jotka ovat sen ansainneet.

Kalenteri on myynnissä 7.11. alkaen. Tarkemmat myyntipaikat löytyvät Siskojen ja Simojen kotisivuilta. Sen voi tilata myös Siskojen ja Simojen verkkokaupasta, hinta 18 €.