STOP THE PRESS!

XV Ja Kitara Soi -festivaali täydentyy maksuttomalla klubi-illalla

Lappeenrannassa viidettätoista kertaa käynnistyvä klassisen kitaramusiikin festivaali Ja Kitara Soi järjestetään viisipäiväisenä tapahtumana 9.−13. marraskuuta.

Festivaalin ohjelmaan on lisätty maksuton klubi-ilta. Ravintola Teerenpelissä kuullaan perjantaina 11.11. jazztrio Grímseytä klo 21 alkaen. Ravintolan ikäraja on 20 vuotta.

Jazztrio Grímsey perustettiin talvella 2015 kitaristi-säveltäjä Matti Saarisen kirjoittaman musiikin ympärille. Grímseyssä soittavat kitaristi Matti Saarisen lisäksi rumpali Joonas Leppänen ja basisti Jarno Lappalainen. Vuodesta 2006 Islannissa asunut Saarinen on muovannut sävellyksistä useita versioita muun muassa soolokitaralle, erilaisille kamariyhtyeille ja big bandille.

Summer Jazz -klubilla Jyväskylässä nähdyn ensiesiintymisen jälkeen trio on tehnyt kiertueen Islannissa ja konsertoinut Suomessa muun muassa Pori Jazzeilla ja Jazz Espalla. Tänä syksynä Grímsey esiintyy Ja Kitara Soi -festivaalin lisäksi ainakin Teatteri Kalliossa ja Juttutuvan rytmihäiriöklubilla.

Teerenpelin klubi-illan lisäksi Ja Kitara Soi -festivaalilla kuullaan useampia festivaalia varten tilattuja kantaesityksiä ja tasokasta musiikkia Kehruuhuoneella, Vanhalla Raatihuoneella, musiikkiopiston Helkiö-salissa ja Lappeenranta-salissa. Festivaalin aikana kuullaan klassisen kitaramusiikin lisäksi modernia ja elektronista musiikkia ja barokkimusiikkia.

Festivaalin tuottaa Lappeenrannan kaupungin tapahtumapalvelut – Lappeenranta Event. Ja kitara soi -festivaalin koko ohjelma ja lisätiedot löytyvät Lappeenrannan kaupungin tapahtumat-sivuilta www.lappeenranta.fi/tapahtumat.

Festivaalin lipunmyynti

Ja Kitara Soi -festivaaliin lippuja on saatavilla kaikkiin konsertteihin. Lippuja myydään asiakaspalvelukeskus Winkissä ja Lappeenrannan kaupunginteatterin lipunmyynnissä.

Festivaalin lippuja myydään myös valtakunnallisesti kaikissa Lippupisteen myyntipaikoissa. Lippuja saa myös verkkokaupasta www.lippu.fi ja R-kioskeilta.

Ovilipunmyynti alkaa tuntia ennen konsertin alkua. Maksutapoina käyvät kortti ja käteinen.