STOP THE PRESS!

Tammi julkaisee Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuvan alkuperäisen käsikirjoituksen suomeksi

Ihmeotukset ja niiden olinpaikatTammi julkaisee suomeksi Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuvan alkuperäisen käsikirjoituksen osana J.K. Rowlingin velhomaailmaan sijoittuvien uusien teosten kustannusohjelmaansa.
Lisko Scamanderin kirjoittaman alkuperäisen Tylypahkan oppikirjan innoittama Ihmeotukset ja niiden olinpaikat: alkuperäinen elokuvakäsikirjoitus on uusi, erillinen tarina ja samalla rakastetun ja kansainvälisesti tunnetun Harry Potter -kirjasarjan luoneen  J.K. Rowlingin debyytti elokuvakäsikirjoittajana.

Teos tulee sisältämään J.K. Rowlingin täydellisen käsikirjoituksen elokuvaan Ihmeotukset ja niiden olinpaikat, joka on maagisten olentojen ja hahmojen jännittävä seikkailu. Elokuvakäsikirjoituksen suomenkielinen laitos julkaistaan keväällä 2017. Warner Bros. Picturesin tuottaman elokuvan maailmanlaajuinen ensi-ilta on 18. marraskuuta 2016.

Suomenkielisen sähkökirjaversion käsikirjoituksesta julkaisee J.K. Rowlingin velhomaailman kansainvälinen digitaalinen kustantaja Pottermore.

”J.K. Rowling laajentaa velhomaailmaansa uuteen ajanjaksoon ja paikkaan ja olen innoissani siitä, että Tammi saa tuoda tämän uuden maailman, sen ihmeelliset oliot ja henkilöt myös suomalaislukijoiden ulottuville, iloitsee Tammen lasten- ja nuortenkirjallisuuden kustantaja Saara Tiuraniemi.

Lisätiedot elokuvasta:

Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuvan alku sijoittuu vuoteen 1926. Lisko Scamander, jota esittää Academy Award -voittaja Eddie Redmayne,  on juuri palaamassa maailmanlaajuiselta tutkimusmatkalta, jonka aikana hän on löytänyt ja dokumentoinut häkellyttävän määrän  taikaolentoja. Hän aikoo ennen kotiinpaluutaan piipahtaa New Yorkissa, mutta siellä tulee mutkia matkaan: kuvioihin sotkeutuu  Jacob-niminen ”ei-taik” (”No-Maj” on amerikkalainen nimitys jästille), muuan taikasalkku katoaa, ja osa Liskon ihmeotuksista lähtee karkuteille… Tämä kaikki tietää vaikeuksia sekä velhoille että ei-taikeille.