STOP THE PRESS!

Juhlakalu tanssii pois vierauden pelkoa ja vihamielisyyttä

JuhlakaluJuhlakalu on ajankohtaisesta yhteiskunnallisesta keskustelusta alkusysäyksensä saanut tanssiteos sekä arvoituksellinen kutsu juhlaan, jossa katsotaan vierasta suoraan silmiin. Satu Tuomisto Companyn tanssiteos saa ensi-iltansa 20.11. osana Stoan ohjelmistoa. Yleisö kokoontuu Stoan aulaan, josta on lyhyt bussikuljetus salaiselle esityspaikalle.
Juhlakalun takaa löytyy moniääninen työryhmä esitystaiteen ammattilaisia sekä kokonaan muilla aloilla työskenteleviä, yhteiskunnallista keskustelua aktiivisesti seuraavia ihmisiä. Ryhmän koollekutsujana toimi koreografi Satu Tuomisto, jolla oli tarve kommentoida päivän poliittista tilannetta liikkeellisistä lähtökohdista. Suurelta osin toisilleen ennestään tuntemattomat ryhmäläiset työstivät teosta yhdessä noin vuoden ajan: lukivat ja keskustelivat ajankohtaisista yhteiskunnallisista aiheista ja tanssivat niitä kukin omalla tyylillään.

Työryhmää yhdisti kokemus yhteiskunnan arvojen koventumisesta, vastakkainasettelujen syvenemisestä ja lisääntyvästä aggressiivisuudesta. Raivoisa nettikeskustelu sekä television asiaohjelmissa äärilaitoja edustavat keskustelijat antavat hahmon nykyiselle yhteiskunnalliselle retoriikalle, joka on omiaan synnyttämään vierauden pelkoa. Mitä tapahtuu ihmisoikeuksille, tutkitulle tiedolle, tieteelle ja taiteelle? Juhlakalu kurottaa kohti avarakatseisempaa tulevaisuutta, jossa vieraus ei ole uhka. Se ehdottaa uusia tapoja nähdä ja kohdata toisemme.

Esitys on sijoitettu perinteisen teatterinäyttämön sijasta juhlatilaan, jotta kohtaamiset juhlan aikana olisivat sattumanvaraisia ja moninaisia. Juhlakalu tanssii vieraiden kanssa ja nostaa ventovieraalle maljan. Esityksessä tanssitaan ja puhutaan, esitetään ja ollaan esittämättä. Ollaan itsekseen ja yhdessä, kuunnellaan radiota tauotta. Yleisö voi halutessaan pukeutua esitykseen arkea juhlallisemmin.

Satu Tuomisto + Comp
Juhlakalu

Ensi-ilta: su 20.11.2016 klo 14

Muut esitykset:
to 24.11. klo 18
pe 25.11. klo 18
ma 28.11. klo 18
pe 2.12. klo 18
la 3.12. klo 18
su 4.12. klo 14
pe 9.12. klo 18
la 10.12. klo 18
su 11.12. klo 14

Stoa, Turunlinnantie 1, Itäkeskus, Helsinki
Tapaaminen Stoan aulassa esityksen alkamisaikaan

Liput 13/9 €
lippu.fi & puh. 09 310 120001