STOP THE PRESS!

Näyttelijä Eila Roine muistelee lapsuutensa jouluja Postimuseossa

Teatterineuvos, näyttelijä Eila Roine muistelee elävästi lapsuutensa jouluja ja minkälaisia perinteitä jouluun kuului Postimuseossa Vapriikissa keskiviikkona 16.11. kello 18.

Eila Roineen ensimmäisiin joulumuistoihin kuuluu joulu, jonka hän vietti Turussa. Roine muistelee: – Joulu jäi erityisen hyvin mieleeni, sillä joulupukin odotus oli malttamatonta. Kun oveen viimeinkin koputettiin ja odotettu vieras astui sisään, niin yllätys oli melkoinen. Joulupukkina oli nimittäin tuttu mies, jonka tunnistin heti saappaista. Lapselle pettymys oli suuri, koska samalla haihtui joulun taika.

Tilaisuus liittyy Postimuseon Joulun merkit -näyttelyn oheisohjelmaan. Ennen Roineen muistelua on opastus näyttelyyn kello 17. Opastukselle on Vapriikin pääsymaksu 4 tai 10 euroa. Roineen muistelutilaisuuteen on vapaa pääsy!

 

Muita jouluun liittyviä tapahtumia

La 12.11. klo 10–15 Joulukortin päivä

• Järjestäjä: Suomen Postikorttiyhdistys Apollo ja Postimuseo.

• Korttikauppiaita, taiteilijoita, Apollo-info.

• Klo 12 ja 14 opastus Joulun merkit -näyttelyyn. Vapriikin pääsymaksu.

• Klo 12–14 Joulun eläimet -joulukorttityöpaja kaikenikäisille. Joulun kuvitukseen kuuluvat monet eläimet, kuten porot, oravat ja punatulkut. Kuvita oma joulukorttisi piirtämällä eläimiä mallista tai sabluunan avulla. Osa mallina olevista eläimistä on Tampereen luonnontieteellisen museon kokoelmista. Työpajan ohjaa kuvittaja Meria Palin.

Ke 23.11. klo 17 opastus Postimuseon Joulun merkit -näyttelyyn. Vapriikin pääsymaksu. Klo 18 FT, lastenkirjallisuuden tutkija ja kriitikko Päivi Heikkilä-Halttunen, Lastenkirjoissa joulu on kerran vuodessa todeksi tuleva satu. Vapaa pääsy luennolle.

Pe 25.11. senioriperjantai

• Klo 12 opastus Postimuseon Joulun merkit -näyttelyyn.

• Klo 13–14 Joulun eläimet -joulukorttityöpaja kaikenikäisille. Joulun kuvitukseen kuuluvat monet eläimet, kuten porot, oravat ja punatulkut. Kuvita oma joulukorttisi piirtämällä eläimiä mallista tai sabluunan avulla. Osa mallina olevista eläimistä on Tampereen luonnontieteellisen museon kokoelmista. Työpajan ohjaa kuvittaja Meria Palin.

Päivän aikana seniorien pääsymaksu on 2 €. Tapahtumaan ovat tervetulleita myös muut museovieraat.

Ti 29.11. klo 15–18 Kaikille avoimet -pikkujoulut Vapriikissa

• Klo 15 Reippahasti käypi askeleet – kulttuurikuntoilutuokio näyttelyissä.

• Klo 16-18 Postimuseon joulun eläimet -joulukorttityöpaja. Joulun kuvitukseen kuuluvat monet eläimet, kuten porot, oravat ja punatulkut. Kuvita oma joulukorttisi piirtämällä eläimiä mallista tai sabluunan avulla. Osa mallina olevista eläimistä on Tampereen luonnontieteellisen museon kokoelmista. Työpajan ohjaa kuvittaja Meria Palin.

• Klo 16.30. Tiernapojat esiintyvät.

• Klo 17.30 Tampere Filharmonian muusikot soittavat jouluista musiikkia Vapriikin ravintolassa.