STOP THE PRESS!

Maailmanmusiikin superkokoonpano Les Amazones d’Afrique Savoy-teatterissa maaliskuussa

Les Amazones d’AfriqueLes Amazones d’Afrique on Länsi-Afrikan ensimmäinen naisten muodostama superyhtye. Kollektiivi on jo olemassaolollaan maailman luokan tapahtuma maailmanmusiikin kentällä. Malin tunnetuimmat naisartistit perustivat kokoonpanon vastustaakseen naisten kohtaamaa väkivaltaa maailmassa.

Yhtye esiintyy Savoy-teatterissa 16.3.2017 osana Euroopan kiertuettaan. Konsertti on ainutlaatuinen mahdollisuus kuulla näin montaa Länsi-Afrikan tunnetuimpiin laulajiin kuuluvaa samassa konsertissa.

Esitysten kokoonpanot vaihtelevat ja Suomessa esiintyvät Mamani Keita, Kandia Kouyaté, Rokia Koné, Mouneïssa Tandina, Mariam Kone ja Pamela Badjogo.

Konserteissa kuullaan kunkin artistin omaa tuotantoa yhteisen musiikin lisäksi. Kesäkuussa 2016 julkaistulla yhteisellä singlellä, I Play The Kora, tuetaan organisaatiota, joka auttaa naisia selviytymään sota-alueilla kohtaamastaan seksuaalisesta väkivallasta.

Les Amazones d’Afrique Savoy-teatterissa 16.3.2017 klo 19.

***

Les Amazones d’Afrique -artistit

Mamani Keita tuli tunnetuksi Salif Keitan taustalaulajana ja nauttii nyt suursuosiota mm Ranskassa.

Kandia Kouyaté on esiintynyt vuodesta 1999 paljon niin Afrikassa kuin maailmallakin.

Rokia Koné on yksi tämän hetken Malin suosituimmista artisteista. Hänet palkittiin vastikään vuoden tulokasartistin tittelillä Tamani d’Or-palkintojenjaossa.

Mouneïssa Tandina on vahva rumpali, joka on esiintynyt Malin isoimpien artistien kanssa eri puolilla maailmaa.
Mariam Koné aloitti uransa rapyhtye Pacifiquessa. Ensimmäisen sooloalbuminsa hän julkaisi 2013.
Pamela Badjogo on nuori laulaja, joka tuli tunnetuksi malilaisesta tv:n musiikkiohjelmasta. Hän on laulanut monen tunnetun artistin taustalaulajana ja julkaissut ensimmäisen sooloalbuminsa 2015.

Mariam Doumbia on toinen puolisko Malin tunnetuimmasta muusikkopariskunnasta Amadou & Mariam, joka on esiintynyt vuosia maailman suurimmilla lavoilla ja festivaaleilla.

Inna Modja tunnetaan tyylistään yhdistellä malilaista musiikkiperinnettä elektroniseen ja afromusikkiin. Hän on Salif Keitan Rail Band of Bamakon jäsen. Modja on myös äänekäs aktivisti, joka vastustaa naisten ympärileikkausta ja häntä pidetään Afrikan naisten oikeuksien äänenä.

Nneka muutti 19-vuotiaana Nigeriasta Saksaan, jossa tuli tunnetuksi laulaja-lauluntekijänä. Hän ottaa vahvasti kantaa sosiaalisiin kysymyksiin.

Musiikkivideo: Les Amazones d’Afrique – I Play the Kora