STOP THE PRESS!

Alexi Tuomarila ja Manuel Dunkel TTT-Klubin syksyn viimeisessä jazz-konsertissa

TTT-Klubilla on järjestetty vuoden 2016 aikana yhdeksän jazz-iltaa, jotka ovat onnistuneet taiteellisesti ja löytäneet hyvin yleisönsä. Tämän viikon lauantaina 19.11. klo 22 sarjan kymmenes ja samalla syksyn viimeinen jazz-konserttimme esittelee kokoonpanon Alexi Tuomarila Quartet feat. Manuel Dunkel. Myös kevätkaudella jazz jatkaa vahvasti TTT-Klubin ohjelmistossa.

Pianisti Alexi Tuomarila on murtautunut muusikkona ja säveltäjänä eurooppalaiseen tietoisuuteen. Hän on voittanut jazzpalkinnot Monacossa, Granadassa, Avignonissa ja Brysselissä sekä saanut upeita arvosteluja maailman mediassa. Esimerkiksi kirjailija ja kriitikko Stuart Nicholson nosti Tuomarilan kuuden eurooppalaisen muusikon listalleen The Observer -lehdessä.

Tuomarilan kvartetin saksofonisti Manuel Dunkel on tullut tunnetuksi vahvoista melodialinjoistaan ja intensiivisestä svengistään. 90-luvun alusta lähtien Dunkel on soittanut UMO:ssa, Jukka Perko & Hurmio-orkesterissa, Platypuksessa sekä omien yhtyeidensä johtajana. Hän on vieraillut solistina sekä Suomessa että ulkomailla ja esiintynyt mm. Paul Jacksonin, Rick Margitzan, Eric Truffaz’n ja Kenny Wheelerin kanssa. Useasti maamme parhaaksi tenorisaksofonistiksi äänestetty Dunkel on saanut Pekka Pöyry -palkinnon ja Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnon.

Kvartetissa kontrabassoa soittaa Joonas Tuuri ja rumpuja Markku Ounaskari. Esitys alkaa klo 22 ja ovet aukeavat klo 21.30.