STOP THE PRESS!

Turun linnassa vietetään kaikkien turkulaisten itsenäisyysjuhlaa

Turun kaupunki ja monikulttuuriset yhdistykset järjestävät sunnuntaina 4. joulukuuta maksuttoman itsenäisyysjuhlan, johon mahtuu mukaan 250 turkulaista.

Ohjelmassa on tanssia ja musiikkia sekä Linnan juhlien tyyliin juhlavia herkkuja. Tapahtumassa juhlitaan Suomen itsenäisyyttä ja monikulttuurista Turkua.

– ”Juhla aloitetaan huikeilla tanssiesityksillä. Luvassa on Samba Cariocan lastenryhmän ja ABC Nuorisotoiminta ry:n tanssiryhmä Fiestan esitykset sekä tanssiteatteri ERIn James McNamaran koskettava sooloteos. Turun yliopiston kuoron tuplakvartetti kajauttaa ilmoille Finlandian, josta jatketaan kaikkien turkulaisten yhteislaululla”, kertoo koordinaattori Hatice Kütük MLL:n Monikulttuurinen lapsi- ja perhetoiminta -hankkeesta.

Itsenäisyysjuhla on osa Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan koordinoimaa #yksiturku-kampanjaa, jonka tarkoituksena on saada kantasuomalaiset ja maahanmuuttajataustaiset turkulaiset harrastamaan ja tekemään asioita yhdessä. Tapahtumassa esitellään myös kampanjan tuotoksia.

Juhlassa esiintyvät yhdessä kantasuomalaiset ja maahanmuuttajataustaiset koululaiset, jotka ovat osallistuneet Turun filharmonisen orkesterin järjestämiin #yksiturku-musiikkityöpajoihin.

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Juhla alkaa klo 18 ja päättyy klo 20. Kahvitarjoilun järjestämisen vuoksi osallistuminen vaatii sitovan ilmoittautumisen. Juhlan pukukoodi on vapaamuotoinen.

Ilmoittautuminen ja juhlan ohjelma löytyvät Turun seudun tapahtumakalenterista: www.turku.fi/tapahtuma/yksiturku-kaikkien-itsenaisyysjuhla

Kaikkien itsenäisyysjuhlan järjestävät Bosnialaisten kulttuurikeskus Suomessa ry, DaisyLadies ry, MLL Varsinais-Suomen piiri ry, Sondip ry. ja Turun kaupunki.

#yksiturku-kampanjasta on lisätietoa Turun kaupungin nettisivuilla ja Facebookissa Monikulttuurisuus Turussa -sivuilla.