STOP THE PRESS!

Pihla Viitala ja Lauri Tilkanen rikosdraamasarjan etsiväparina

Rike Jokela ohjaa työnimellä KARPPI kulkevan 12-osaisen rikosdraamasarjan, jonka kuvaukset alkoivat 18. lokakuuta. Saksalaisena osatuotantona toteutettavan sarjan päärahoittaja on Yle ja se nähdään kanavalla vuonna 2018.

Rikosetsivä Sofia Karppi (Pihla Viitala) palaa työhönsä Helsingin poliisin murharyhmään vuoden sapattivapaan jälkeen. Aviomiehen tapaturmainen kuolema on muuttanut Karpin elämän kertaheitolla. Hän on nyt leski ja kahden lapsen yksinhuoltaja.

Karpin ensimmäinen tehtävä murharyhmässä alkaa rutiininomaisena katoamistapauksena. Työparikseen Karppi saa nuoren Sakari Nurmen (Lauri Tilkanen), joka on anonut siirtoa murharyhmään talousrikoksien puolelta. Mielipide-erot kärsimättömän ja käytännönläheisen Karpin kanssa alkavat välittömästi.

Tuuliselta rannalta löydetyt, kivelle siististi pinotut naisten vaatteet muuttuvat nopeasti murhamysteeriksi, kun rannan uumenista kaivetaan esiin naisen ruumis. Kyseessä on poliittista kiistelyä herättänyt alue, johon kaavaillaan pelkästä tuulivoimasta energiansa saavaa asuinaluetta.

Karppi aloittaa murhan tutkimukset, eikä arvaa mikä valtava vaikutus niillä on hänen oman elämänsä lisäksi useisiin yhteiskunnan eri kerroksissa toimiviin ihmisiin.

Sarjan pääosissa nähdään Viitalan ja Tilkasen lisäksi mm. Tommi Korpela, Jani Volanen, Jonna Järnefelt, Riku Nieminen, Pamela Tola, Pirjo Lonka ja Mikko Nousiainen sekä saksalainen August Wittgenstein, joka on nähty aiemmin mm. Tom Hanksin tähdittämässä Enkelit ja demonit
-elokuvassa.

Sarjan ovat käsikirjoittaneet Rike Jokela, Jari Olavi Rantala ja Kirsi Porkka ja sen tuottavat Riina Hyytiä ja Jojo Uimonen Dionysos Filmsiltä sekä Britta Mayermann ja Mischa Hofmann saksalaiselta H&V Entertainmentilta. Sarjan kansainvälisestä myynnistä vastaa ranskalais-brittiläinen About Premium Content.