STOP THE PRESS!

Palkitun elokuvaohjaaja Reetta Aallon ohjaama video juhlistaa Aino Vennan joulu –levyä

Kaksi kehuja kerännyttä popalbumia julkaissut Aino Venna julkaisee tänään ensimmäisen joululevynsä. Tätä Aino Vennan joulu -nimistä albumia juhlistetaan julkaisemalla tyylikäs video suomalaisten rakastamasta Lumiukko –kappaleesta, jonka nimi Aino Vennan Joulu -albumilla kääntyy taannoin edesmenneen Tarleena Sammalkorven upean suomennoksen kautta muotoon Avaruus. Palkitun elokuvaohjaaja Reetta Aallon ohjaamalla videolla esiintyy Vennan itsensä lisäksi sirkustaiteilija Ilona Jäntti.

Venna kommentoi suhdettaan kappaleeseen ja videoon näin: ” Mietin pitkään Lumiukko-kappaleen mukaan ottamista levylle. Oli kuitenkin (ja tietysti) pakko, sillä Lumiukko-elokuva on osa itselle tärkeää jouluperinnettä. Muistan lapsuudesta, että imurin ääni vaimeni, kun David Bowie esitteli lumiukolta saamaansa kaulaliinaa ja kuinka pianomelodia alkaa soida hiljaa voimistuen. Kuva vaihtuu lumiseen maisemaan, jossa kameraa alkaa leijailla. Teksti on mielestäni huikaisevan kaunis ja toiveikas. Sen siivittämänä halusimme saada sovitukseen mukaan rauhaa ja kosmosta, koska kumpaakaan ei voi olla liikaa tässä maailmassa. Onneni oli täydellinen, kun ihailemani elokuvaohjaaja Reetta Aalto lupautui tekemään tänään ensi-iltansa saavan musiikkivideon kappaleeseen. Painovoimaton sirkustaitelija Ilona Jäntti ja muutenkin todellinen dream team- työryhmä loivat jotain sellaista, minkä toivon näyttäytyvän katsojille valoisana, mutta kuitenkin hieman salaperäisenä. ”

Tänään ilmestyvä Aino Vennan joulu sisältää nipun tuttuja joululauluja, jotka Venna on ottanut käsittelyynsä ja levyttänyt albumikokonaisuudeksi. Karismaattisen musiikinmonitaiturin musiikissa on totuttu kuulemaan vaikutteita muun muassa ranskalaisista chansoneista sekä vanhasta rock and roll –musiikista, niin tälläkin kertaa. Musiikillisen tyylittelyn lisäksi Aino Vennan Joulu ei jättäydy pelkästään olemassa olevan varaan, vaan Venna on säveltänyt kolmanneksen levyn kappaleista uusiksi.