STOP THE PRESS!

Tyttö nimeltä Varpu -elokuva palkittiin lasten ja nuortenelokuvien festivaalilla Oulussa

Selma Vilhusen ohjaama ja Making Movies Oy:n tuottama Tyttö nimeltä Varpu on voittanut Oulun kansainvälisellä lasten- ja nuortenelokuvien festivaalilla parhaan kotimaisen elokuvan palkinnon.

Kirkon Mediasäätön myöntämä Katso minuun -palkinto on arvoltaan 1500 euroa. Palkinnosta kisasi yhteensä 11 pitkää ja lyhyttä kotimaista elokuvaa.

”Tämä on hieno kiitos hienolle elokuvalle. Suomalainen elokuva elää nyt todella voimakasta kansainvälistä nousukautta. On erittäin tärkeää, että myös kotimaassa osataan arvostaa niitä inhimillisiä arvoja, jotka tässä elokuvassa ovat keskiössä”, kertoo tuottaja Kai Nordberg.

Katso minuun -palkinnon saajan valitsi tänä vuonna media-alan moniosaaja ja Kirkon Mediasäätiön hallituksen jäsen Elina Rislakki. Palkinnolla pyritään kannustamaan kotimaisen lasten- ja nuortenelokuvien tuotantoon sekä kristillisen vastuun ja arvomaailman pohdintaan. Rislakin mukaan Tyttö nimeltä Varpu on ”pienen tytön maailmaan katsojan vievä riipaisevan rehellinen teos. Tarina uppoaa syvälle tajuntaan ja herättää katsojassaan vahvasti empatiaa. Loistavat näyttelijäsuoritukset ja upea näyte ohjaajan kyvykkyydestä. Elokuva meille kaikille.”

Nyt 35. kertaa järjestettävä Oulun lasten- ja nuortenelokuvien festivaali tavoittaa vuosittain noin 30 000 nuorta kävijää. Festivaali on vakiinnuttanut asemansa myös kansainvälisten elokuva-alan toimijoiden keskuudessa. Lasten ja nuorten elokuvia tukeva Katso minuun -palkinto jaetaan yhdelle kotimaiselle elokuvalle kerrallaan, ja se myönnetään elokuvan ohjaajalle.

Nuoren Varpu-tytön (Linnea Skog) ja tämän yksinhuoltajaäidin (Paula Vesala) kasvukivuista kertova Tyttö nimeltä Varpu palkittiin hiljattain myös Roomassa, missä se voitti Rooman elokuvafestivaalin yhteydessä järjestettävän Alice nella città -esityssarjan pääpalkinnon. Suomessa elokuva on kerännyt tähän mennessä jo 35 000 katsojaa, ja sitä esitetään edelleen elokuvateattereissa ympäri Suomen.

Elokuva on myös ilmoitettu kisaamaan arvostetusta Golden Globe -palkinnosta. Making Movies -tuotantoyhtiöllä on parhaillaan käynnissä joukkorahoituskampanja, jolla vahvistetaan resursseja Los Angelesissa tapahtuvaan elokuvan kampanjointiin. Joukkorahoituskampanjan tavoitteena on myös kiinnittää huomiota naisten asemaan elokuva-alalla – elokuva-alalle tarvitaan lisää naistekijöitä ja naisten kertomia tarinoita, kuten Tyttö nimeltä Varpu. Palkinnot jakava Hollywood Foreign Press Association (HFPA) julkistaa Golden Globe -ehdokkaat 12. joulukuuta.

Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin kotisivut: http://www.oulunelokuvakeskus.fi/lef/fi/etusivu
Elokuvan traileri: www.youtube.com/watch?v=EaVBqiCTndo
Elokuvan joukkorahoituskampanja: www.bit.ly/girlstoglobes