STOP THE PRESS!

Paha pukki 2 (Bad Santa 2)

Paha pukki 2 (Bad Santa 2)Ohjaus: Mark Waters
Käsikirjoitus: Johnny Rosenthal, Shauna Cross
Tuotanto: Geyer Kosinski, Andrew Gunn
Näyttelijät: Billy Bob Thornton, Tony Cox, Brett Kelly, Kathy Bates, Christina Hendricks
Arvio: 3/5

Paha pukki Willie Sokena (Billy Bob Thornton) on jälleen täällä. On kulunut kolmetoista vuotta edellisistä sekoiluista, mutta miehen elämä on menossa kurkusta alas ja itsetuhoiset ajatukset valtaavat mielen. Kuvioihin palaa myös pieni apuri Marcus (Tony Cox), joka ehdottaa ryöstökeikkaa chicagolaiseen hyväntekeväisyysjärjestön toimistoon jouluna. Willielle tulee täysin puskista, että samoilla apajilla on myös hänen rääväsuinen äitinsä Sunny (Kathy Bates). Tämä todella äijämäinen nainen saa poikansa tuntemaan inhoa äitiään kohtaan, eikä yhteistyö tahdo toimia alkuunkaan. Kun kaiken kukkuraksi kuvioihin sotkeutuu aiemmasta elokuvasta tuttu pulskahko ilopilleri Thurman Merman (Brett Kelly), niin hermot ovat todella kireinä. Kaiken lisäksi Willien pitäisi päästä paineita kasseistaan. Hän iskee silmänsä hyväntekeväisyysjärjestön johtajatarena toimivaan Dianeen (Christina Hendricks), joka puolestaan paljastaa salatun totuuden.

Kuten totesin, esikoiselokuvasta on kulunut tosiaan se kolmetoista vuotta ja jatko-osan kehittelystäkin on puhuttu jo useita vuosia. Nyt se on sitten valmiina, mutta miten alkuperäisen elokuvan ystävä suhtautuu tähän uudenlaiseen jatko-osaan? Voisi sanoa, että hieman kaksijakoisesti, sillä paikoitellen päästään sille tasolle kuin aiempi, mutta sitten taas lässähdetään tasapaksuksi kokonaisuudeksi. Tarjolla on toki monia hyviä onelinereita ja hauskoja kohtauksia, mutta kokonaisuus ei pelitä niin hyvin, että se tarjoaisi katsojalle niiin härskejä nauruja, että kuola suupielestä lentäisi. Tästä puuttuu jokin sellainen jytinä, millaista aidosti kaipaisi. Vaikka nauruja ei niin paljon kuin aiemmin tarjoilla, enemmän taustoitetaan sitä, mistä Willien todellinen luonto on oikein peritty. Äidin ja pojan suhdetta ei räävistellä niin kuin voisi luulla, mutta toki sillekin naljaillaan. Thornton, Cox ja Bates hihhuliroistoina ovat ehdottomasti elokuvan dynamo ja Hendricks puolestaan näyttää tässä elokuvassa… parhaat puolensa. Joka tapauksessa ihan kelpo lätinää Paha Pukki 2 tarjoaa, mutta aivan alkuperäisen veroinen se ei kuitenkaan ole.

Lisämateriaalina mm. vaihtoehtoinen alku- ja lopetus, poistettuja ja epäonnistuneita kohtauksia, ”That’s My Willie” animaatiosarja sekä making of -dokumentti.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Scanbox, 2017

Traileri: