STOP THE PRESS!

An Evening with Elvis’ Original Musicians and Friends -kiertue saapuu myös Suomeen

Vuonna 2017 tulee kuluneeksi 40 vuotta Elvis Presleyn kuolemasta. Merkkivuonna tullaan juhlistamaan Elviksen jättämää mittaamatonta kädenjälkeä nykyiseen populäärikulttuuriimme. Juhlavuodelle on suunnitteilla sekä uusia Elvis julkaisuja, dokumentteja että elokuvia.
Merkkivuotta juhlitaan myös Suomessa, sillä ”An Evening with Elvis’ Friends and Original Musicians” -kiertue saapuu jälleen maahamme. Helsingin konsertti on 19. huhtikuuta Savoy-teatterissa ja Lahden Sibeliustalossa 20.4.

Ensi kevään konsertin keskiössä on nuori Elvis: nälkäinen artisti, joka uransa alussa oli innovatiivinen, jännittävä ja jopa vaarallinen. ”An Evening with Elvis’ Friends and Original Musicians” vie yleisönsä tuohon aikakauteen tuoden kuulijansa lähelle ensimmäisten Elvis-konserttien energiaa ja innostuneisuutta. Konsertissa tullaan kuulemaan Elvis-klassikoita kuten ”Hound Dog”, ”Suspicious Minds”, ”It’s Now Or Never” ja ”Blue Suede Shoes”.

”An Evening with Elvis’ Friends and Original Musicians” illan kokoonpano käsittää sekä Elviksen kanssa työskennelleitä muusikoita että ystäviä. Ensi keväänä mukana ovat rumpali Bob Lanning sekä The Sweet Inspirations -kvartetin perustajajäsen Estelle Brown. Bob Lanning soitti Elviksen taustalla 63 konsertissa keväällä 1970 ja hänen rumputyöskentelyään on kuultavissa livelevyllä ”On Stage – February 1970”. Monien kriitikoiden mielestä kyseessä on yksi Elviksen parhaimmasta livelevystä. The Sweet Inspirations -kvartetti aloitti Elviksen taustalla vuonna 1969 ja vuoteen 1977 mennessä he olivat esiintyneet 1.100 konsertissa Elviksen kanssa; Estelle Brown oli mukana näistä kaikissa.

”Elviksenä elviksen paikalla” on kannuksensa ansainnut Dwight Icenhower. Icenhower muistuttaa nuorta Elvistä jopa niin, että Elviksen lähipiirikin on hämääntynyt Icenhowerin lauluäänestä. Dwight Icenhoweria pidetään maailman parhaimpan a tribuuttiartistina ja väitteen tueksi hän voitti viime elokuussa Memphisissä ”Ultimate Elvis Tribute Artist” kilpailun.

Lukemattomien Elvis-tribuuttien joukosta ”An Evening with Elvis’ Friends and Original Musicians” on erottunut korkeatasoisella tuotannollaan, tinkimättömyydellään ja autenttisuudellaan.

An Evening with Elvis’ Original Musicians and Friends
Savoy-teatteri ke 19.4.2017 klo 19
Sibelius-talo to 20.4. 2017 klo 19

Liput: Savoy-teatteri 38 € ja Sibelius-talo 38,50 €, myynnissä Lippupisteessä.