STOP THE PRESS!

Pelaajien tuella syntyy uudenlainen frisbeegolf-sovellus

BagTag Hunt on mobiilisovellus frisbeegolf-pelaajille. BagTag Hunt tarjoaa paikannuksen, kaikki Suomen yli 500 frisbeegolfrataa kartalla sekä mahdollisuuden haastaa muita pelaajia.

Frisbeegolfkauppa Powergrip ja MeKiwi julkaisevat keväällä 2017 BagTag Hunt -mobiilisovelluksen. BagTag Hunt on frisbeegolf-haastepeli sekä pelaajan tietopankki. BagTag Hunt näyttää kaikki Suomen frisbeegolfradat ratatietoineen. Tulokset on nopeaa kirjata valmiisiin ratakohtaisiin tuloskortteihin.

BagTag Hunt julkaistaan Android ja iOS-alustoilla. Sovellus on käyttäjälle ilmainen.

Innokkaat harrastajat mahdollistavat tarkan testauksen

BagTag Hunt-sovelluksen kehittämisessä lähtökohta oli frisbeegolfkauppa Powergripin vahva tietämys siitä, mitä frisbeegolf-pelaaja tarvitsee.

Sovellus rakennettiin tilaajan asiantuntemuksen perusteella beta-vaiheeseen asti. Beta-versio on lähes valmis sovellus, jossa on jo kaikki valmiin mobiilisovelluksen toiminnot. Beta-vaiheessa sovellusta testataan ulkopuolisilla testaajilla todellisessa käyttöympäristössä.

Ulkoinen testaus on tärkeä vaihe, kun halutaan rakentaa hyvin toimiva mobiilisovellus.

“Vuorovaikutteinen sovellus vaatii vielä huolellisemman testauksen kuin sellainen, jota jokainen käyttää itsekseen”, kertoo sovelluskehitystä johtava Kimmo Halonen MeKiwiltä.

MeKiwi kirjoitti kehitettävästä sovelluksesta verkkosivullaan ja antoi lukijoille mahdollisuuden ilmoittautua sovelluksen testaajiksi. Innokkaita testaajia alkoi tulvia Halosen sähköpostiin. Sovellusta oli testattu jo kesäolosuhteissa, mutta mahdollisuutta näin huolelliseen testaamiseen ei haluttu jättää käyttämättä.

Parhaillaan BagTag Hunt on testattavana joukolla aktiivisia frisbeegolfin pelaajia. Testaajia on ympäri Suomea. Frisbeegolfaajat pelaavat myös talvella ja talviratoja löytyy sieltä missä on paljon harrastajiakin.

Testaus on poikkeuksellisen laaja. Testaajia on yli sata. Tämä tietää hyvää valmiin sovelluksen toimivuudelle.

Haastepelistä jännitystä kentälle

BagTag Huntissa on valmiina bagtagit eli ranking-listat Suomi, Eurooppa ja Maailma. Sovellukseen voi tehdä myös omia bagtageja esimerkiksi omalle seuralle, asuinalueelle tai vaikka kaveriporukalle. Haaste toimii bagtagissa siten, että kun alempana ranking-listalla oleva pelaaja haastaa ylempänä olevan ja voittaa tämän, pelaajien sijoitukset listalla vaihtuvat. Haastaminen mahdollistaa siis huikean nousun listalla.

Testauksen ja käyttäjäpalautteen perusteella viilataan sovelluksen ominaisuudet lopulliseen kuntoon. Sovelluksen kehitys tulee jatkumaan myös julkaisun jälkeen. Jatkossa siihen lisätään muun muassa kaikki maailman frisbeegolf-radat.

Uusi sovellus tuo paitsi peliin jännitystä myös selkeää helpotusta innokkaan pelaajan elämään. Tällä hetkellä pelikaveria kaipaava kyselee lähtijää Facebookin keskusteluryhmissä ja muilla verkkoalustoilla. Tämä saattaa olla joskus vaivalloista.

BagTag Hunt näyttää aktiiviseksi kirjautuneet käyttäjät, jotka ovat valmiita ottamaan haasteen vastaan. Pelaajan tulokset ja sijoitus eri bagtageissa näkyvät myös pelaajakortissa. Tämä on tärkeä tieto paitsi pelaajalle itselleen, myös haastettavaa pelikaveria etsivälle. Sopivan pelikaverin löytyessä haasteen voi heittää vaikka radan reunalta.