STOP THE PRESS!

Suomalaiset elektronisen mobiiliurheilun pioneerit yhdessä maailmanvalloitukseen

Neljän miljoonan euron sijoituksen saanut kajaanilainen pelinkehittäjä Critical Force ja helsinkiläinen 2,3 miljoonan euron sijoituksen saanut Reforged Studios aloittavat strategisen yhteistyön. Yhteisenä tavoitteena on saada kaksi suomalaista elektronisen mobiiliurheilun peliä nopeasti maailmankartalle.

Elektronisen urheilun (eSports) markkinoiden odotetaan nousevan yli miljardin dollarin arvoisiksi ensi vuonna. Elektronisen mobiiliurheilun (Mobile eSports) pelit tulevat näyttelemään merkittävää roolia koko markkinan kasvussa. Mobiililaitteilla on massiivinen maailmanlaajuinen levinneisyys, joten potentiaalisia pelaajia ja turnausten seuraajia on suuri määrä. Lisäksi pelaajien uusi sukupolvi on ensisijaisesti mobiilipelaajia.

Critical Forcen toimitusjohtaja Veli-Pekka Piirainen ja Reforgedin toimitusjohtaja Teemu Vilén yhdessä tuumin toteavat:
”Havaitsimme, että meillä on paljon yhteistä. Kehitämme molemmat elektronisen mobiiliurheilun pelejä ja niitä tukevia palveluita, mutta pelimme eivät suoraan kilpaile keskenään. Tämä avaa meille aivan uudenlaisia yhteistyön mahdollisuuksia, joita ei ole Suomen jo vahvasti yhteistyötä tekevällä pelialalla aiemmin nähty. Tavoitteemme on jakaa keskenämme kalliita resursseja, kuten yhteisten palvelujen ja työkalujen kehitystyötä, toimitiloja ja avainhenkilöstöä. Sen lisäksi jaamme myös muita tärkeitä asioita, kuten rekrytointiin, pelien kehitykseen ja turnausten järjestämiseen liittyvää osaamista.”

Critical Forcen toimitusjohtaja Veli-Pekka Piirainen jatkaa:
”Reforgedin henkilöstöllä on vahvaa osaamista moninpeleistä ja elektronisen urheilun suosituimmista peleistä. Heidän väkeään on ollut aiemmin kehittämässä muun muassa League of Legendsiä, World of Warcraftia ja Battlefieldiä. Tätä osaamista voimme nyt hyödyntää ja siten tehdä Critical Opsista entistä paremman kokonaisuuden. Myös markkinoinnissa ja elektronisen urheilun turnauksissa näemme paljon yhteisiä mahdollisuuksia.”

Reforgedin toimitusjohtaja Teemu Vilén täydentää:
“Critical Forcella on jo nyt rajoitetun julkaisun aikana ollut 10 miljoonaa lataajaa. He tekevät selvästi paljon asioita oikein ja asenteella. Heidän taitava yhteisönhallintansa on tuonut tulosta. Elektroninen mobiiliurheilu on avoin ovi kokonaan uuteen pelaamisen alueeseen. Tosipelaajat odottavat parempaa sisältöä mobiililaitteilta ja kilpailuhenkinen pelaaminen on yhä laajemman pelaajakunnan ulottuville. Uudella kentällä mahdollisuuksia ja kehitystyötä riittää. Yhdistämällä osaamistamme molempien studioiden pelien pelaajat voittavat.”