STOP THE PRESS!

Valentinon pukuloistoa Museo Milavidaan

Catwalkien upeimmat luomukset, Valentinon haute couture-puvut, valtaavat tulevana kesänä Museo Milavidan.

Valentino-näyttely on huippumuodin juhlaa. Valokeilassa ovat yksityiskokoelmista lainatut Valentinon muotiluomukset ja erityisesti niiden taustalla oleva käsityö ja ainutlaatuinen osaaminen. Valentinon muotitalon maineen ovat mahdollistaneet italialaiset käsityöläiset. Näiden kutojien, ompelijoiden ja koruompelijoiden taidot ovat vailla vertaa.

Valentinon filosofian ydin on monipuolisessa luovuudessa. Puvut ovat muotoilunsa ja valmistustekniikkojensa vuoksi välittömästi tunnistettavissa Valentinoiksi, koska samat elementit ovat näkyneet niissä kautta aikojen.

Näyttelyn kävijöillä on ainutkertainen tilaisuus tutustua lähietäisyydeltä näiden vaikuttavien muotiasujen yksityiskohtiin ja ihailla vaatteita, jotka ovat kauniita kuin jalokivet ja joiden ansiosta Valentino tunnetaan muodinluojista suurimpana, “muodin viimeisenä keisarina”.

Valentino Garavani
Italialainen Valentino Garavani (s. 1932) on maailman tunnetuimpia muotisuunnittelijoita ja hänen perustamansa muotitalo maailman merkittävimpiä. Valentinon tavaramerkkejä ovat upeat iltapuvut ja punainen väri, jota kutsutaan myös “rosso Valentinoksi”, Valentinon punaiseksi.
Museo Milavidan näyttelyssä nähdään huikaisevia pukuja ja nostetaan esiin monivuosisataiseen perinteeseen nojaavaa käsityötaitoa.

Näyttely on esillä Museo Milavidassa 15.6.–15.10.2017.

Museo Milavidan nettisivut