STOP THE PRESS!

Tampereen Työväen Teatteri pilotoi kuulovammaisille tukipalveluita esityksissään marras-joulukuussa

Tampereen Työväen Teatteri kokeilee uudenlaista tukipalvelua kuulovammaisille Suuren näyttämön esitystoiminnassa. Tekstitys ja viittomakieliset palvelut siirretään kamerajärjestelmän ja näyttöruutujen kautta taka-aition katsomopaikoille. Kokeilun ja palvelun myötä kerätään käyttäjäkokemuksia toiminnan edelleen kehittämiseksi ja vakiinnuttamiseksi Tampereen Työväen Teatterissa.

Ensimmäinen pilottiesitys on jo huomenna. Kaikkiaan esityksiä on syksyn aikana kuusi. Osassa esityksistä on tekstitys ja osassa sekä tekstitys että viittomakielinen tulkkaus.

Esitykset:
Ke 30.11. klo 19 Suku on syvältä (tekstitys ja viittomakielinen tulkkaus)
To 1.12. klo 19 Kilpakosijat (tekstitys)
Pe 2.12. klo 13 Kilpakosijat (tekstitys ja viittomakielinen tulkkaus)
To 8.12. klo 19 Suku on syvältä (tekstitys ja viittomakielinen tulkkaus)
La 10.12. klo 13 Kilpakosijat (tekstitys ja viittomakielinen tulkkaus)
La 10.12. klo 19 Suku on syvältä (tekstitys)

Pilottihankkeen esityksissä aitiopaikkoja on rajoitettu määrä eli 15 paikkaa, joista yksi on pyörätuolipaikka. Liput pilottihankkeen esityksiin testiaitioon ovat 10 € ja niitä saa TTT:n Lippumyymälästä.

Pilottihanke on osa TTT:n ja tamperelaisen AV-laitteiden ja niiden kehityspalveluja tarjoavan StreamPlay Ltd:n kehitystyötä teatteriesitysten esteettömyyden parantamiseksi. Mukana kehitystyössä ovat Sivupersoona Oy:n viittomakielen tulkkauspalvelut sekä Qlu Oy (kuuloesteettömyyden asiantuntija).