STOP THE PRESS!

HMD Global aloittaa toimintansa – luvassa uusia Nokia-puhelimia kuluttajille

Uusi jännittävä luku Nokia-puhelimien tarinassa alkaa tänään, kun Nokia-puhelinten uusi koti, HMD Global Oy (“HMD”) aloittaa toimintansa. Suomalainen HMD tuo kuluttajille uuden sukupolven matkapuhelimia. Jo markkinoilla olevien Nokia-merkkisten peruspuhelinten rinnalle tulevat ensimmäiset älypuhelimet vuoden 2017 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana.

HMD:n toiminta käynnistyy vain kuusi kuukautta sen jälkeen, kun yritys solmi strategisen lisensointisopimuksen Nokian kanssa. Sopimus antaa HMD:lle maailmanlaajuisen yksinoikeuden käyttää Nokia-tavaramerkkiä matkapuhelimissa ja tableteissa seuraavan 10 vuoden ajan.

HMD on maailman johtavia yrityksiä peruspuhelimissa, ja sillä on heti toiminnan käynnistyessä merkittävä asema mm. Amerikassa, Euroopassa, Aasiassa, Lähi-idässä, Afrikassa, Intiassa ja Kiinassa. Toiminnan laajuus yhdistettynä yrityksen erittäin kokeneeseen ja alan perusteellisesti tuntevaan johtoon antaa HMD:lle lentävän lähdön.

HMD on kehittänyt ainutlaatuisen kumppanuusmallin. Yhtiöllä on kumppaneinaan maailman johtavia teknologiayrityksiä kuten Nokia, FIH Mobile Limited (FIH) ja Google. Tulevat Nokia-älypuhelimet hyödyntävät Googlen Android-käyttöjärjestelmää, joka on tällä hetkellä 86 %:ssa maailman älypuhelimista.

HMD:n kumppanuusmallin kulmakivi on sopimus FIH:n kanssa. FIH on globaalisti johtava kulutuselektroniikan valmistaja ja teknologiajätti, joka valmistaa Nokia-puhelimet ja -tabletit. Yhteistyö takaa valmistuksen laadun sekä kaupallisesti ja maailmanlaajuisesti skaalautuvat innovaatiot ja tarjoaa myös mahdollisuuden hyödyntää FIH:n maailmanluokan tuotekehitysosaamista.

HMD kehittää uutta, upeaa kuluttajan tarpeisiin keskittyvää tuotevalikoimaa, jonka ytimessä ovat innovaatio, laatu ja käyttäjäkokemus sekä Nokian matkapuhelimista tutut muotoilu, kestävyys ja luotettavuus.

HMD:ssä yhdistyvät start-up-bisneksen ketteryys ja asenne sekä alan kokenein ja sitoutunein johto. Tiimiä johtavat toimitusjohtaja Arto Nummela ja varatoimitusjohtaja Florian Seiche tukenaan kokenut johtoryhmä, johon kuuluu osaajia monilta markkina-alueilta.

Arto Nummela, HMD:n toimitusjohtaja
“Tämä on iloinen ja tärkeä päivä HMD:lle. Nokia on vuosikymmenien ajan ollut yksi ikonisimmista ja tunnistetuimmista matkapuhelinmerkeistä globaalisti. Tämän rakastetun, tunnetun ja luotetun brändin uudelleen esitteleminen älypuhelinkäyttäjille on vastuullinen tehtävä ja tavoite, jonka jokainen HMD:ssä jakaa.”

”Julkistettuamme HMD:n perustamisen aiemmin tänä vuonna olemme saaneet todella positiivisen vastaanoton. Se motivoi meitä kirjoittamaan seuraavan luvun Nokian puhelinten tarinaan. Näemme tämän huikeana mahdollisuutena tarjota ratkaisuja kuluttajien arkielämän ongelmiin ja tuoda heille laatua ja muotoilua, josta Nokia on aina ollut tunnettu. Osaavalla ja innostuneella johtotiimillämme on ainutlaatuinen tilaisuus lunastaa lupauksemme tuoda markkinoille luotettavia, kauniisti muotoiltuja ja ilahduttavia Nokia-puhelimia kuluttajille kautta maailman.”

Florian Seiche, HMD:n varatoimitusjohtaja
“Uskomme, että aika on nyt oikea uudistaa matkapuhelinalaa. Markkinat on hukutettu tuotteisiin, jotka eivät erotu toisistaan. Kuluttajat kaipaavat teknologiaa, jolla on selkeä tarkoitus – jotakin hyödyllistä ja kiinnostavaa – sekä brändiä, johon he voivat luottaa. Keskitymme todellisiin ja olennaisimpiin käyttökokemuksiin ja panostamme laatuun.”

”Meillä on intohimoinen tiimi, start-up-asenne, brändi, jonka tunnettuus on 95 % maailmanlaajuisesti sekä ainutlaatuinen kumppanuusmalli ilman menneisyyden rakenteita.”

Brad Rodrigues, Nokia Technologies -yksikön väliaikainen johtaja
”Olemme vaikuttuneita siitä, miten innostuneesti ihmiset ovat ottaneet vastaan uutisen Nokia-tavaramerkin paluusta älypuhelimiin. HMD Globalin tiimillä on tarvittava kunnianhimo, osaaminen ja resurssit uuden sukupolven Nokia-puhelinten tuomiseen markkinoille. Toivomme heille paljon menestystä. Olen varma, että miljoonat Nokia-fanit tulevat olemaan innoissaan nähdessään HMD:n ensimmäiset tuotteet!”

Samuel W. L. Chin, HMD:n hallituksen puheenjohtaja
“Tänään on hieno hetki kaikille tässä hankkeessa mukana oleville. Yhtenä HMD:n perustajista on ollut hienoa seurata liiketoimintamme julkistamista useiden sopimusten viimeistelyn kautta. Kaikkien mukana olleiden kovan työn ansiosta voimme nyt edetä uudessa liiketoiminnassamme. Tuomme alallemme uuden lähestymistavan ja Nokian matkapuhelimille tuoreen alun.”